Bin Selman: İran'la İlişkiler İyi Bir Şekilde İlerliyor

Cu, 22/09/2023 - 08:59

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan Fox News televizyonuna verdiği röportajda gündemi değerlendirdi.

Welayet News  - Muhammed bin Selman, İran-Suudi Arabistan ilişkilerinin ‘iyi bir şekilde ilerlediğini’ belirterek, bunun ‘bölgenin güvenliği ve istikrarı için faydalı’ olmasını umduklarını söyledi.

Riyad-Tel Aviv normalleşme sürecine dair Selman, şu ifadelerde bulundu: ‘Filistinlilerin acılarını azaltacak iyi sonuçlara ulaşmak için şimdi Amerikalılarla görüşüyoruz. İsrail'le ilişkilerin normalleşmesinde Filistin sorununun çözülmesi gerekiyor. Müzakereler devam ediyor ve nereye varacağını görmemiz gerekiyor. Biden yönetimi Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki anlaşmayı tamamlayabilirse bu, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana yapılan en büyük anlaşma olacak.’

Suudi Veliaht Prensi, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin, "Rusya ve Ukrayna ile ilişkilerimiz iyi, diyalog yolunu tercih ediyoruz ve bir tarafı diğerinin pahasına desteklemeyiz." ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle