Arap Parlamentosu: İsrail’in Filistin Şehirlerine Yönelik Saldırısı Sistematik Terörizmdir

Per, 21/09/2023 - 16:35

Arap Parlamentosu Siyonist İsrail’in Cenin şehrine, Gazze Şeridi’ne ve Eriha’ya yönelik saldırısını kınadı ve bu saldırıyı sistematik terörizm olarak nitelendirdi.

Welayet News  - SANA’nın, Wafa TV’den aktardığı habere göre, Arap Parlamentosu yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail’in Filistin halkına, Filistin şehir ve köylerine yönelik suç ve saldırılarının devam etmesinin bölgede ve dünyada durumun ve istikrarsızlığın patlamasına neden olacağını belirtti.

Arap parlamentosu aynı zamanda, Filistin topraklarından yaşanan gelişmeler karşısında uluslararası sessizliği kınadı ve bu sessizliğin işgalci rejim yetkililerini Filistin topraklarında daha fazla suç, şiddet ve cinayet işlemeye teşvik ettiğini belirtti.

Arap Parlamentosu, uluslararası topluma, Güvenlik Konseyi’ne ve insan hakları örgütlerine, Filistinlilere, şehirlerine ve mülklerine yönelik günlük saldırıları ve suçları durdurmak ve bu olayların faillerini sorumlu tutmak için sessizliklerini bozmaları ve derhal müdahale etmeleri çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle