Putin'den, Tek Kutuplu Hegemonyaya Direnme Çağrısı

Per, 21/09/2023 - 06:39

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin-Rusya Stratejik Güvenlik İstişareleri için ülkesini ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile St. Petersburg'da görüştü.

Welayet News  - Putin bu görüşmede tek kutuplu hegemonyaya ve kamplar arası cepheleşmeye direnme çağrısı yaparken, "stratejik işbirliğini derinleştirme" mesajı verdi.

Putin, bu görüşmede şu ifadelerde bulundu: ‘Rusya, bu yılın başından itibaren, ABD ve Batı'nın tek taraflı yaptırımlarının etkilerinin üstesinden geldi, ekonomi yeniden büyüme doğrultusuna girdi ve farklı işlevlerin işleyişi normale döndü.

Rusya ve Çin, ortak çabalarıyla BRICS'in genişlemesi yönünde başarılı bir adım attı ve bu işbirliğinin yeni bir seviyeye taşınacağına inanıyoruz. Rusya, Çin ile Şanghay İşbirliği Örgütü ve BRICS gibi çok taraflı çerçevelerde yakın koordinasyonu sürdürerek tek kutuplu hegemonyaya ve kamplar arası cepheleşmeye direnmeye, uluslararası barışı ve adaleti korumaya hazırdır.

Avrasya Ekonomik Birliği ile Kuşak ve Yol arasında bağlantıyı güçlendirerek bölgesel bütünleşmeyi teşvik edeceğiz.’

Vang Yi de Devlet Başkanı Şi'nin "dünyanın yüzyılda görülmeyen değişim dönemine girdiği" vurgusunu yineleyerek, "Kaotik uluslararası durum karşısında dünya giderek çok kutuplu hale geliyor ve ekonomik küreselleşme karşı eğilimlere rağmen ilerliyor. Tek taraflı yaptırımlar sürdürülebilir değil ve hegemonyaya karşı hoşnutsuzluk artıyor." dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle