Amerikan İmparatorluğu Nasıl Oluştu ve Nasıl Ayakta Duruyor?

Per, 19/07/2018 - 10:05

Amerikan emperyalizmine hizmet eden dolar egemenliğinin ve ona bağlı banka sistemlerinin yok edilmesi dünya halklarına ve insanlığa bir hizmettir.

Welayet News - Ahmedinejad’ın İspanya gazetesinde yayımlanan ve farklı dillere tercüme edilen makalesinde Amerika’nın dolar üzerinden nasıl bir imparatorluk kurduğunu ve diğer ülkeleri etkisi altına aldığını ele aldı. Ahmedinejad’ın İspanya gazetesinde yayımlanan makalesi: 

Allah’ın adıyla

Amerikan İmparatorluğu ve Doların Dünyadaki Egemenliği 

Amerikan emperyalizmi yıllar boyunca; 

1- Bağımsız devletleri savaş ve işgal ile tehdit etmekte ve farklı  bölgelerde kanlı saldırılar gerçekleştirmekte. 

2- Tüm uluslararası hukuku ihlal ederek dünya halklarını tehdit etmekte. 

3- Dünya üzerinde doların egemenliğini kullanarak hedef aldığı ülkelere yaptırım uygulamakta ve onları ekonomik kıskaca almaktadır. Aynı zamanda Amerika kendi ekonomik sorunlarını dolar üzerinden diğer ülkelere göndermektedir. 

4- Kendi ticaret hattı içerisinde yaşadığı sorunları diğer ülkelere ihraç etmekte ve diğer milletlerin servetlerini yağmalamaktadır. 

5- Amerika hiçbir şekilde diğer halkların hukukuna saygı duymamakta ve dünya güvenliğini tehdit ederek çevresel sorunları ve hava kirliliğini görmezden gelmektedir. 

6- Yıllar süren bu sömürü karşısında adalet ve hak peşinde olan halklar Amerika’nın zulmü karşısında seslerini yükseltmeye başlamışlar ve bu adaletsiz düzenin sona ermesini istemektedirler. Bir çok uluslarası kurum ve örgüt bu hedef ile kurulmuştur. 

7- Amerika’nın kendi imparatorluğunu yaşanan 1. ve 2. dünya savaşlarının ardından nasıl kurulduğunu ve bunun siyonist İsrail rejimi ile bağlantısına değinmek yerine bu imparatorluğun kurulmasından iki önemli nedeni ifade edeceğim; 

a- Doların Dünya Ekonomisine Hakim Kılınması 

2. Dünya savaşının ardından gelişen dünya ticaretinde dünya ekonomisinin tek bir para birimi üzerinden idare edilmesi gerekliliği Amerika tarafından kullanılmış ve dünya ticari dolar üzerinden yürütülmüştür.

Amerika 1970 ve 1973 yıllarında gelişen dünya ticaretin dolar üzerinden yapılmasına dair diğer ülkelere verdiği söz ve taahhütleri hiçe sayarak, diğer ülkelerin ekonomi ve siyasetlerini kıskaca almak İçin doların tam egemenliğini hakim kılmaya başladı. 

O yollardan bugününe kadar Amerika hazine Bakanlığı 21 trilyon doları dünya pazarına sunmaktadır. 

Amerika hali hazırda dolar üzerinden kurduğu imparatorluk üzerinden tüm dünya halklarının paralarını ceplerinden zorla almaktadır. 

Peki bir başka ülkenin halkları başkalarının cebinden bu kadar parayı almış olsa yaşamları nasıl olurdu? 

Ticaretini dolar üzerinden gerçekleştiren ve dolar rezervlerine ihtiyaç duyan ülkeler Washington’un siyaset ve sömürüsüne bağımlıdır. Ve o ülkenin vatandaşlarının bağımlı oldukları dolara karşı alım gücü azalmaktadır. 

Her kim nerede olursa olsun dolar üzerinden ticaret yaptığında o kişi istesin veya istemesin servetinin bir bölümünü Amerika’ya vermektedir. Bu Amerika’nın yağmacılığını ve dolar imparatorluğuna sınırsız güç vermek demektir. 

Bundan daha büyük bir yağmacılık tarihte gördünüz mü? 

Eğer Amerika’nın bu yağmacılıkları olmasaydı ABD emperyalizmi farklı bölgelerdeki askeri üslerine nasıl destek verebilirdi? 

b- Uluslararası Banka Sistemi 

Gerçek olmayan sanal para üzerinden Amerikan imparatorluğunun desteklendiği bir diğer sistem ise uluslararası banka sistemidir. 

Amerikan imparatorluğunun devam edebilmesi için oluşturulan bu sistemler ile diğer dünya halkları ve devletler fakir bırakılmakta ve sömürülmektedir. Bu sömürü dünyada savaşlara, fakirliğe ve sınıfsal tabakalaşmaya neden olmaktadır. 

Dünyanın bu tehditlerden kurtulması, fakirliğin sona ermesi ve toplumsal sınıfların ortadan kalkarak daha adil ve barışçıl bir yeni düzenin inşası için bu sistemin değişmesi gerekmektedir. 

Amerikan emperyalizmine hizmet eden dolar egemenliğinin ve ona bağlı banka sistemlerinin yok edilmesi dünya halklarına ve insanlığa bir hizmettir. 

 



Yeni yorum ekle