Siyonist Netanyahu Türkiye’ye geliyor

Ct, 16/09/2023 - 07:56

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “İsrail ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde son dönemde bir dizi adım atıldı" deyip, Siyonist rejimin eli kanlı başbakanı Netanyahu'nun Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Welayet News  - Enerji odaklı görüşmelerin sonuncusu Temmuz ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye ziyaretiyle yapılacaktı.

Ancak ziyaret, Netanyahu’nun rahatsızlığı nedeniyle ertelenmişti” dedi Bayraktar, Netanyahu ile Erdoğan arasındaki görüşmemin BM zirvesi marjında önümüzdeki hafta New York’ta yapılabileceğini söyledi.

Ankara’da aralarında Bloomberg’in de olduğu bir grup medya organından gazetecilerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Körfez ülkeleriyle yapılan görüşmelerden nükleer santral projelerine kadar bir dizi konuda soruları yanıtladı. Bakan Bayraktar’ın toplantıda verdiği en yeni mesaj, Çin’le yürütülen 3. nükleer santral görüşmeleri hakkında oldu. Son olarak Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı He Yang’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretiyle ilgili konuşan Bayraktar, uzun zamandır devam eden görüşmelerde son aşamaya gelindiğini söyledi.

“Birkaç ay içerisinde sonuçlandırmamız gerekiyor”

Bakan Bayraktar, açıklamalarında, “Kırklareli İğneada’da kurulması planlanan santralle ilgili çok önemli bir noktaya geldik, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bunu sonuçlandırmamız gerekiyor. Çünkü yine ilgilenen başka taraflar da var ve anlaşmanın belirli bir kısmı için zaten yeterince müzakere ettik ve oldukça yakınız” dedi. Taraflar arasında bazı farklılıkların olduğunu ancak bunların büyük olmadığını anlatan Bayraktar, “Dolayısıyla boşluğu doldurabilir ve Çin ile nükleer enerji programı için yakında bir anlaşma yapabiliriz. Nükleer enerji olmadan sadece Türkiye değil, dünyanın geri kalanı da yüzyılın ortalarına kadar karbon nötrlüğüne ulaşamayacaktır. Akkuyu’da ilk reaktörü, ana inşaat işlerini tamamladık ama bildiğiniz gibi burası dünyadaki en büyük nükleer şantiye. Bu santralden yaklaşık 4,8 GW elektrik üretebileceğiz” diye konuştu.

Netanyahu’nun rahatsızlığı nedeniyle ertelenmişti

Bayraktar, “İsrail ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde son dönemde bir dizi adım atıldı. Enerji odaklı görüşmelerin sonuncusu Temmuz ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye ziyaretiyle yapılacaktı. Ancak ziyaret, Netanyahu’nun rahatsızlığı nedeniyle ertelenmişti” dedi. Bakan Bayraktar, Netanyahu ile Erdoğan arasındaki görüşmemin BM zirvesi marjında önümüzdeki hafta New York’ta yapılabileceğini söyledi. Bayraktar, Türkiye’nin İsrail gazının alımı ve Avrupa’ya iletimi konusunda ortaklıklara hazır olduğunu ifade etti. Bayraktar, “Neden hâlâ İsrail’den Türkiye’ye boru hattını tartışıyoruz? Ekonomik olarak çok daha uygulanabilir, kolayca sermaye çekebilirsiniz” değerlendirmesini yaptı.

 



Yeni yorum ekle