Ensarullah: Yabancı güçlerin Yemen'den çekilmesini Riyad'da görüşeceğiz

Cu, 15/09/2023 - 10:52

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmeden önce yapılan görüşmelerde, insani konular ve yabancı güçlerin Yemen'den çekilmesi durumu gibi konuları inceleyeceklerini belirtti.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere ekibinin başkanı Muhammed Abdusselam, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Mevcut müzakere turu, müzakere ekibinin Suudi heyetiyle Maskat'ta birçok toplantıda gerçekleştirdiği ve Sana'da tekrarlanan toplantılar çerçevesinde gerçekleştirilecek."

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti temsilcisi şunları söyledi: "Üzerinde çalışacağımız davalardan biri de tüm çalışanların maaşlarının ödenmesi, havaalanı ve limanların açılması, tüm tutuklu ve esirlerin serbest bırakılmasını içeren Yemen insani davasıdır."

Muhammed Abdusselam, "Ayrıca dış güçlerin çekilmesinden Yemen'in yeniden inşasına, kapsamlı siyasi çözüme ulaşılmasına kadar üzerinde çalışacağımız ve müzakere edeceğimiz konular da var." dedi.

Ensarullah yetkilisi, "Yemen'de istikrar sağlamayan ve halkımızın insani ihtiyaçlarını karşılamayan duruma son verebilecek çözümlere ulaşmak ve halkımızın adil haklarını elde etmek için çalıştığımızı vurguluyoruz." diye belirtti.

Umman heyeti, San'a'da Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat ile bir araya gelmişti. Heyet ardından da Yemen heyetiyle birlikte Suudi Arabistan'a gitti. Bu, Yemen heyetinin sekiz yıl süren savaşın ardından bu ülkeye yaptığı ilk resmi ziyaret oldu.



Yeni yorum ekle