Velayeti: İran'ın bölgede stratejik politikası değişmeyecek

Per, 19/07/2018 - 01:49

İslam İnkılabı Reberi'nin Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti, RT'ye yaptığı açıklamada, İran'ın bölgede stratejik politikasında bir değişiklik olmayacağını kaydetti. İran'ın Suriye ve Irak'a bu ülkelerin davetiyle gittiği gibi Yemen'e de yardım edebileceğini vurguladı.

Welayet News - Geçtiğimiz hafta Rus yetkilileriyle görüşmek üzere Moskova'ya giden Valeyeti, RT'ye verdiği mülakatta, Rusya'ya son ziyaretinin Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Moskova ziyareti ile bir ilgisi olmadığına işaretle, İran ve Rusya'nın Suriye'den çekilmesi halinde ABD ve Siyonist rejimin bu ülkede terör örgütlerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

İran'ın ancak Şam'ın isteğiyle Suriye'den çekileceğini söyleyen Velayeti, İran ve Rusya'nın Suriye politikasında anlaşmazlık veya bağımsızlığın doğal olduğunu ancak iki ülkenin Suriye'deki işbirliği ve ortaklıklarının çok fazla olduğunu ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, İran'ın Suriye'dek varlığının ABD, Batılı ülkeler ve bölge ülkeleriyle hiçbir ilgisi olmadığını, İran'ın Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriye halkı ve hükümetini desteklediğini vurguladı.

Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyada kabadayılar gibi davrandığını ifade ederek, İran'ın ABD veya başka herhangi bir ülkenin her türlü hegemonyasına karşı olduğunu ifade etti.

 



Yeni yorum ekle