Suudi Arabistan'dan Tel Aviv'le İlişkiler Konusunda ABD’ye Yanıt

Per, 14/09/2023 - 20:39

Siyonist rejim yetkililerinin bu rejim ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmanın imzalanmasının yakın olduğu yönündeki iddialarının ardından Riyad, Siyonist rejimin hayallerini suya düşürdü ve Washington'a Filistin meselesinin çözülmesi gerektiğini açıkladı.

Welayet NewsABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: ‘Suudiler bize Filistin meselesinin İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi açısından önemli ve hayati bir konu olduğunu ve Riyad açısından ilişkilerin normalleşmesinin iki devletli çözümün uygulanmasını da içermesi gerektiğini çok açık bir şekilde ifade etti.’

Bölgesel denklemlerin bu rejimin aleyhine değişmesi ve bölgede uzlaşma yolunu sürdürme planlarının engellenmesi nedeniyle tecrit halinde yaşayan Siyonist rejimin liderleri, son birkaç aydır haberlerde sürekli olarak uzlaşma yolunun devam ettiğini göstermeye çalıştılar.

Bu bağlamda Siyonist rejimin yetkilileri son dönemde bu rejim ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin çelişkili açıklamalarda bulundu.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Eli Cohen Tel Aviv'in Suudi Arabistan ile anlaşmaya varmaya her zamankinden daha yakın olduğunu düşündüğünü belirtti ancak, bu rejimin Savunma Bakanı, “Riyad'la ilişkilerin normalleşmesinin daha uzun yolu var” dedi.

Ancak Suudi Arabistan, Tel Aviv ile Riyad arasında ilişkilerin normalleşmesi konusunda olası bir anlaşmaya yönelik iddiaları şu ana kadar doğrulamadı.



Yeni yorum ekle