Siyonist İsrail Savaş Bakanı: İran Güney Lübnan'da bir Havaalanı pisti inşa etti

Per, 14/09/2023 - 11:58

İsrail işgalinin Savaş Bakanı Gallant, işgal altındaki Filistin topraklarından 20 km uzaklıkta, İran tarafından İsrail'e karşı 'terör amaçlı' kullanılan bir havaalanının inşa edildiğini iddia etti. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi ise “Kapsamlı askeri çatışmaya' 'her zamankinden daha hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Welayet News  - Siyonist İsrail Savaş Bakanı Yoav Gallant, bazı uydu görüntülerine dayanarak İran’ı işgal altındaki Filistin sınırından 20 kilometre uzaklıktaki güney Lübnan'da bir havaalanı pisti kurmakla suçladı. Gallant, İran'ın pisti üs olarak kullanarak "İsrail vatandaşlarına karşı eylem yapmayı planladığını" iddia etti.

İsrail medyasına göre Herzliya'daki Reichman Üniversitesi Terörle Mücadele Politikası Enstitüsü'nün (ICT) yıllık konferansında konuşan Gallant, Qalaat Jabbour dağ bölgesinde inşa edildiği öne sürülen bir havaalanının uydu görüntülerini paylaştı. Resimlerdeki ayrıntılara işaret ederek açıklamalarda bulunan Gallant, “Fotoğraflarda Ayetullah rejiminin İsrail vatandaşlarına karşı operasyon yapmayı planladığı pistlerin üzerinde dalgalanan İran bayrağını görüyorsunuz.

Başka bir deyişle: toprak Lübnan’ın, kontrol İran'ındır ve hedef ise İsrail'dir" dedi. Ayrıca bir saldırı olması halinde işgal ordusunun sert yanıt vereceğini ve İran ile Hizbullah’ı ağır bedel ödemekle tehdit eden Siyonist Savaş Bakanı, İran’ı Batı Şeria'daki direniş operasyonlarının arkasında olmak ve Hamas ile İslami Cihad'ı giderek daha fazla kontrol altına almakla suçladı. Reuters haber ajansının raporuna göre ise Gallant’ın iddia ettiği havaalanı, İran tarafından geliştirilen silahlı insansız hava araçları (SİHA) da dahil geniş kapsamlı bir drone gücüne ev sahipliği yapabilir.

Reuters’a konuşan bir kaynak, hava pistinden havalanan dronların hem yurt içinde hem de Lübnan sınırının ötesinde operasyonlar yürütebileceğini söyledi. Kaynak ayrıca Hizbullah'ın drone teknolojisine önemli miktarda kaynak ayırdığını sözlerine ekledi. Gallant ayrıca İran'ın Hizbullah’ı silahlandırmanın yanı sıra işgal altındaki Filistin’in kuzey sınırında milis grupları kurma çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Gallant, "İsrail, Suriye'nin Golan Tepeleri'nde ikinci bir Hizbullah'ın kurulmasına ve Suriye topraklarının Hizbullah'a gelişmiş silahların transferi için bir geçiş alanı olarak kullanılmasına izin vermeyecektir" dedi. Siyonist Savaş Bakanı açıklamasının başka bir yerinde İran'ın direniş grupları ile Irak-Ürdün sınırını istikrarsızlaştırmaya çalıştığını, Ürdün ile doğu sınırında İsrail'e karşı potansiyel olarak başka bir cephe açmaya çalıştığını iddia etti. Öte yandan Herzliya yakınlarındaki Glilot askeri üssünde konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi de Gallant'ın uyarısını yineledi. Halevi ayrıca, ordu içindeki kaosa dikkat çekerek, “Kapsamlı askeri çatışmaya' 'her zamankinden daha hazırlıklı olmalıyız” dedi. (KHA)



Yeni yorum ekle