Oslo Serabı, Filistin Meselesine Saplanmış Bir Hançerdir

Çar, 13/09/2023 - 19:16

Oslo Anlaşmasının imzalanmasının 30. yıl dönümünde, Filistin direniş hareketleri bu anlaşmayı Filistin meselesine saplanmış bir hançer ve bir serap ve yanılsama olarak değerlendirdi ve Filistin toprakları özgürleştirilene ve Filistin halkının hakları tamamen geri kazanılana kadar kapsamlı direnişin devam edeceğini vurguladılar.

Welayet News  - Filistin İslami Cihad hareketi yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Oslo Anlaşması Filistin meselesine ve milletine saplanmış bir hançerdi çünkü bu anlaşma Filistin topraklarını böldü ve Filistin milletini birbirinden ayırdı.

Bu anlaşmanın ve benzeri anlaşmaların imzalanması, Filistin halkı için bir yükümlülük oluşturmaz, bu anlaşmalar Filistin halkının görüşü değildir. Biz, topraklarımızın tamamına bağlılığımızı vurguluyor, direnişin arttırılması çağrısında buluyoruz.’

Hamas Hareketi de yaptığı açıklamada şunları vurguladı: ‘Filistin halkının sabit ilke ve temellerini ve ulusal haklarını terk eden, serap ve yanılsamalara bel bağlayan tüm anlaşmaların tamamen reddedildiğini vurguluyoruz.

Kapsamlı direniş ve ulusal birlik seçeneği, Filistin halkının haklarını tam olarak geri almanın tek yoludur.’

Filistin Halk Direnişi Komiteleri de Oslo anlaşmasını, bedelini halkın ödediği devam eden bir hata olarak nitelendirdi.

Bu komiteler yaptıkları açıklamada, Siyonist düşmanla yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi ve Filistin ulusunun haklarına ve tüm sabit ilkelerine bağlı kalınması gerektiğini vurguladılar.

Bugün, Oslo Anlaşmasının 30. yıl dönümüdür. 13 Eylül 1993'te Siyonist rejimin o zamanki başbakanı Yaser Arafat ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) o zamanki yürütme komitesi başkanı, Siyonist rejimle birbirlerini tanıdıklarını ve uzlaşmanın temellerini attıklarını ve bu rejimin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nden kademeli olarak çekileceğini açıklamak üzere Washington'da bu anlaşmayı imzaladılar.  Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistin Yönetimi'nin kurulması da bu anlaşmada alınan kararlardandır.



Yeni yorum ekle