Kim Yong: “Emperyalizme Karşı Mücadelede Daima Rusya'nın Yanındayız”

Çar, 13/09/2023 - 19:13

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Yong-un Vostoçnıy Uzay Üssü'nde bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin heyetlerarası bölümü ve baş başa görüşmeleri sona erdi.

Welayet News  - Vostoçnıy Uzay Üssü'ndeki görüşmelerde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ile Koreli askeri yetkililer de hazır bulundu.

Putin ile Kim uzay üssünde kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Kuzey Kore lideri Putin'e; "Program yoğunluğunuza rağmen bizi davet ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi. Putin ise yanıtında, "Merhaba. Görüştüğümüze memnunum. Yolculuğunuz nasıl geçti?" ifadelerini kullandı.

Putin ile Kim Yong-un'un görüşmesinin heyetlerarası kısmı da tamamlandı.

Kim Yong-un, Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesinin Kuzey Kore için öncelikli nitelikte olduğunu söyledi. Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Kuzey Koreli mevkidaşıyla bölgedeki durumu, ekonomik ve beşeri konuları ele alacaklarını söyledi.

Daveti kabul ederek Rusya'yı ziyaret ettiği için mevkidaşına teşekkür eden Putin, "Görüşmemiz, özel bir dönemde gerçekleşiyor. Çok kısa süre önce Kuzey Kore kuruluşunun 75. yıldönümünü, ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 75. yıldönümünü kutladı. Egemen ve bağımsız Kuzey Kore'yi ilk tanıyan ülke bizzat bizim ülkemiz oldu" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore lideri de emperyalizme karşı verilen mücadelede daima Rusya'nın yanında olduklarını ifade etti. Kim Yong-un, Rusya'nın kendi egemenliğinin savunması için kutsal bir mücadele verdiğini vurgulayarak Rus lider Putin ve hükümetinin bütün kararlarını her zaman desteklediklerini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Kim arasındaki baş başa görüşmenin de sona erdiğini ve Rusya ile Kuzey Kore'nin işbirliğinin kimseye karşı olmayıp iki ülke halklarının yararına gerçekleştiğine dikkat çekti.



Yeni yorum ekle