“İranlılar 30'dan Fazla İsrailli Firmanın Web Sitesini Hackledi”

Çar, 13/09/2023 - 09:12

İsrail medyası, ESET siber uzay izleme şirketinin raporuna atıfta bulunarak, İranlı hackerların kanallarına girmeyi başardıklarını ve bu şirketlerin e-posta sunucularındaki zayıf noktaları kullanarak onlara saldırdıklarını açıkladılar.

Welayet News  - Tesnim Haber Ajansının Yedioth Ahronoth gazetesi ve Siyonist rejimin diğer medya kuruluşlarından aktardığı habere göre, Siyonist rejim medyası, 32'den fazla firmanın hacklendiğini ve bu firmaların sunucularındaki tüm verilerin tamamen silindiğini açıkladılar.

Yedioth Ahronoth gazetesine bağlı Ynet internet sitesinde yayımlanan haberde şöyle deniliyor: "İranlı hackerlar 32'den fazla İsrailli şirketin sunucularını hacklemeyi başardı. Siber güvenlik şirketi ESET'in Pazartesi öğleden sonra yayınladığı rapora göre, saldırıya uğrayan şirketlerin isimleri açıklanmasa da bilgisayar korsanları bu sunucuları hacklemeyi başardı ancak şirketlerin sigorta, medikal, endüstriyel, iletişim, bilgi teknolojileri, ileri teknolojiler, perakende satış, otomotiv, hukuk, finansal hizmetler, yol ve inşaat mühendisliği gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdiği söyleniyor.

Bu raporun başka bir bölümünde ise saldıran grubun kendisini Balistik Bobcat olarak tanıttığı belirtiliyor. Ancak süreçte veri imhası veya fidye yazılımı saldırıları olasılığı da bulunsa da bu ismin sadece bu bilgisayar korsanlarının siber casusluk amacıyla kullandıkları bir kılıf olduğu açık.

Bu siber güvenlik şirketi, raporunda İran'ın İsrail sunucularına yönelik siber saldırılarının tamamen hedefe yönelik ve düzenli bir şekilde devam ettiğini de iddia etti çünkü hackerlar siber saldırılarda alışılagelmiş hedeflerin yanı sıra İsrail'e karşı siyasi kazanımlar da elde edebiliyorlar.

Bu şirketin uzmanları bu konuda şöyle vurguladı: Bilgisayar korsanları, güvenlik sistemlerinde keşfedilen her türlü zayıflıktan tam olarak yararlanır.

Bu da Microsoft gibi şirketlerin programlarının onarım sürümlerini yayınlamasına neden oldu."

Yedioth Ahronoth ayrıca İranlıların yanı sıra Rus, Kuzey Koreli, Suriyeli ve Türk hackerların da İsrail sunucularına ve sitelerine düzenli saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bu arada Israel Hume gazetesi bu konuyla ilgili raporunda, bu vakaların tespit edilmesine rağmen bilgisayar korsanlarının kesinlikle başka sunuculara girmeye ve bunu farklı araç ve programlar kullanarak yapmaya çalıştıklarını açıkladı.



Yeni yorum ekle