Siyonist Rejim 9 Ayda 5 Binden Fazla Filistinliyi Gözaltına Aldı

Sa, 12/09/2023 - 15:04

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya dayandırdığı habere göre, Siyonist rejim makamlarının Filistinli tutuklulara ve ailelerine yönelik hak ihlallerine devam ettiği belirtildi.

Welayet News  - Açıklamada, Siyonist rejim güçlerinin yıl başından bu yana 83'ü kadın, 678'i çocuk, 5 binden fazla Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgalci rejim yetkililerinin yıl başından beri 2 bin 350 idari tutukluluk kararı çıkardığı aktarılan açıklamada, bunlardan 1245'inin yeni, 1105'inin ise yenilenen kararlar olduğu belirtildi.

Açıklamada, Siyonist rejimin temmuzda 370, ağustosta 362 idari tutuklama kararı çıkardığı belirtilerek, bu rakamların son yıllardaki "en yüksek" idari tutukluk kararı olduğu vurgulandı.

İdari tutuklama kararlarının kadın, yaşlı, hasta olmak üzere halkın savunmasız kesimlerini de etkilediği hatırlatılan açıklamada, bu kararlarla en çok serbest bırakılan Filistinlilerin hedef alındığı kaydedildi.

İdari tutukluluğu protesto etmek için 40 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutukluların bulunduğu kaydedilen açıklamada, gözaltı sayılarındaki artışın da hapishanelerdeki durumu kötüleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, hapishanelerin kalabalıklaştıkça tutsakların temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlandığı, özellikle hastaların durumunu olumsuz etkilediği vurgulandı.

Siyonist rejim hapishanelerinde 36 kadın ve 170 çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin 200 Filistinlinin bulunduğu hatırlatılan açıklamada, idari tutuklu sayısının 20'si çocuk, 1264 olduğu ifade edildi.

Siyonist Rejimden "toplu cezalandırma"

Açıklamada, Siyonist İsrail’in "toplu cezalandırma" ve alenen infaz suçu işlediğine vurgu yapılarak, işgalci rejim güçlerinin düzenlediği operasyonlardaki Filistinli ölü ve yaralı sayısındaki artışın buna delil olduğu ifade edildi.

Siyonist güçlerin, Filistinli tutukluların ve ailelerinin evine zarar vermek için yaptığı baskınları artırdığı duyurulan açıklamada, bu baskınlardaki maddi hasarın çok büyük olduğu bildirildi.

Açıklamada, işgalci güçlerin bu baskınları intikam amacıyla yaptığı belirtilerek, bunun "toplu cezalandırma suçu" kapsamına girdiğinin altı çizildi.

Siyonist Rejimin "idari tutukluluk" uygulaması

"İdari tutukluluk" uygulaması, Siyonist İsrail’in, işgal ettiği topraklardaki Filistinlileri, hiçbir suçlama yöneltilmeksizin tutuklaması anlamına geliyor.

Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum şekilde 6 aya kadar hapse atılabiliyor.

Bu süreden sonra askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamalardan habersiz bir Filistinlinin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor/trt



Yeni yorum ekle