İran Dışişleri Bakanı, IKYB Genel Başkanı ile görüştü

Sa, 12/09/2023 - 14:10

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran'da bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Genel Başkanı Bafel Talabani ile görüştü.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, IKBY Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi başkanı Bafel Talabani ile görüşmesinde Irak komşularının güvenliğine hiçbir tarafın zarar veremeyeceğini açıkladı.

Emir Abdullahiyan bu görüşmede, İran'ın bağımsız, müreffeh ve mamur bir Irak istediğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı aynı zamanda Erbain ziyaretçilerini ağırlayan Irak hükümeti ve halkı ile Kürdistan Bölgesi yetkililerine teşekkür etti.

Bu görüşmede Bafel Talabani, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak hükümetine ve milletine verdiği sürekli desteği takdir ederken, İran'ı Irak milletinin en güçlü destekçisi olarak nitelendirerek," İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimizden ve dostluğumuzdan gurur duyuyoruz." dedi.

Bafel ayrıca, Irak'ın topraklarından başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere bölge ülkelerine zarar verilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

İran Dışişleri Sözcüsü Nasır Kenani, bugün düzenlediği basın toplantısında, IKYB Genel Başkanı Talabani'nin Tahran temasları hakkında, ''Bafel Talabani'nin Tahran ziyareti güvenlik anlaşmasıyla bir ilgisi yok.'' dedi.



Yeni yorum ekle