Fas Siyonist Rejimin Depremzedelere Yardım Teklifini Reddetti

Pt, 11/09/2023 - 10:50

Siyonist rejim medyası, Fas Dışişleri Bakanlığı'nın, bu rejimin bu ülkedeki depremzedelere yardım etmeye hazır olduğunu açıklamasına resmi olarak olumsuz yanıt verdiğini duyurdu.

Welayet News  - Siyonist rejim TV kanallarından Kanal 7 kanalı, Fas Dışişleri Bakanlığı'nın, bu rejimin Fas'taki depremzedelere yardım sağlamaya hazır olduğunu açıklaması üzerine buna resmi olarak olumsuz yanıt verdiğini ve şu aşamada İsrail'in yardımına ihtiyaç olmadığını belirttiklerini açıkladı.

Fas'ın Siyonist rejimle ilişkileri, 20 yıllık bir aradan sonra 10 Aralık 2020'de yeniden başladı. 2000 yılında ilişkilerin kopmasının nedeni ikinci Filistin intifadasının yaşanmasıydı. Bu sırada bazı Faslı parlamenterler, Siyonist rejimle ilişkilerin yeniden başlamasının, Filistin halkının mücadelesinden ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurma hakkından vazgeçmek anlamına geleceğini defalarca vurguladı.

Fas halkı, Fas ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğunu sokaklara çıkarak, mitingler düzenleyerek ve Siyonist rejimin bayrağını yakarak dile getirdi.

Fas'ta cuma gecesi meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki yıkıcı deprem sonrasında 2 bin 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 59 kişi de yaralandı. Şu ana kadar açıklanan son istatistiklere göre halen çok sayıda kişi enkaz altında ve kurtarılma ihtimali bulunuyor ancak artçı sarsıntıların yaşanması, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının hızlandırılmasını zorlaştırıyor.



Yeni yorum ekle