İran’dan Irak Silahlı Kuvvetleriyle Haşdi Şabi’ye Teşekkür

Ct, 09/09/2023 - 08:19

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak’ta Erbain günlerinde huzur ve güvenliğin sağlanmasında büyük çaba sarf eden Irak Silahlı Kuvvetleri ve Haşdi Şabi Teşkilatı’na teşekkür etti.

Welayet Newsİran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin, Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı Falih el-Feyyad’a hitaben yazdığı mesajda, “Erbain etkinliklerinin görkemli bir şekilde düzenlenmesi Ehl- i Beyt’in (a.s) adalet ve hak arama ruhunun, üzerinden asırlar geçmesine rağmen İslam ümmeti arasında hala canlı olarak yaşadığını bir kez daha gösterdi.

Son on yılda istikbar cephesi tekfirci gruplar yaratıp sağladığı büyük destekle İslam ümmeti arasındaki dini farklılıkları körüklemeye ve Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) sunduğu gerçek İslam’ın yerine sözde İslam’ın şiddetli yüzünü göstermeye çalıştı, ancak iki Müslüman ülke olan İran ve Irak halklarının çabaları sinsi komplonun gerçekleşmesini engellemiş oldu. Artık yüzyıllar sonra İslam ümmetinin birliği sayesinde Erbain etkinliklerinin küreselleştiğine göre, İslam ümmeti arasında anlaşmazlık yaratmayı amaçlayan istikbar cephesinin çabalarının sırrı her zamankinden daha fazla anlaşılır hale gelmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Tümgeneral Bakıri, Irak’ta Erbain günlerinde huzur ve güvenliğin sağlanmasında büyük çaba sarf eden Haşdi Şabi Teşkilatı’na teşekkür etti.

Tümgeneral Muhammed Bakıri, Iraklı mevkidaşı Abdul-Emir Reşid Yarullah’a gönderdiği mesajda da Erbain günlerinde güvenliğin sağlanmasında önemli rol üstlenen Irak Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür etti.

Daha önce Haşdi Şabi Lideri Fayyad, Erbain güvenlik tedbirlerine 11 bin kişinin katılacağını belirterek, ''Erbain güvenliği ve hizmetlerine katkı sağlamak için Irak Silahlı Kuvvetleri Başkomutanının emirlerine uyuyoruz.’’ demişti.



Yeni yorum ekle