Siyonist Medya: Pilotlar Netanyahu'yu New York’a Uçurmayı Reddediyor

Cu, 08/09/2023 - 16:13

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu, resmi bir ziyaret için New York’a götürmesi planlanan El Al uçağına pilot bulunamıyor.

Welayet News - Siyonist İsrail'in Kanal 13 televizyonuna göre; Başbakan Binyamin Netanyahu'nun New York ziyaretine 10 günden az bir süre kala, El Al uçağı pilotlarından hiçbiri bunu yapmaya yanaşmadı.

Haberde, “Elbette ki, El Al pilotlarının Netanyahu'nun uçağını uçurmayı reddetmeleri ilk kez yaşanmıyor.Daha önce Şubat ayında Paris ziyaretinde ve Mart ayında Roma gezisinde de bu tür gelişmelere tanık olmuştuk.” ifadesine yer verildi.

El Al pilotları pilotlar yargı reformu nedeniyle Netanyahu'yu Londra'ya götürmeyi reddetmişti.

Pilot bulunamaması üzerine Netanyahu'nun ziyaretini bir gün ertelediği belirtilmişti.

El Al şirketinin yönetimi ise yaptığı açıklamada, herhangi bir siyasi durumun söz konusu olmadığını ve sorunun, Boeing 777 tipi uçaklarda yaşanan pilot sayısı eksikliğinden kaynaklandığını ileri sürmüştü.

Biden'dan Netanyahu'ya Davet

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden aylar süren gerilimin ardından Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmeyi kabul etti ama bunun Beyaz Saray'da olup olmayacağı bilgisini vermedi.

Teklif rejim başkanı Isaac Herzog'un Temmuz ayındaki Beyaz Saray ziyaretinden hemen önce yapıldı. 

Biden son yarım yüzyılın en aşırılıkçı kolisyonlarından biri olarak tanımladığı Netanyahu kabinesinin geçen yıl göreve başlamasından bu yana Netanyahu'ya davet göndermemişti. 

Netanyahu kabinesinin tartışmalı yargı reformu ve agresif yerleşim politikaları Washington'da memnuniyetsizlikle karşılanmıştı.



Yeni yorum ekle