Türkiye-Siyonist İsrail arasında gaz müzakereleri

Çar, 06/09/2023 - 21:44

Türkiye ve Siyonist rejimin hükümet yetkilileri, enerji alanında işbirliğini genişletmek amacıyla görüşmelere başladı.

Welayet News  - Konuyla ilgili Bloomberg'e aktardığı habere göre, Türkiye Enerji Bakanı Alp Arslan Bayraktar'ın İsrail Enerji Bakanı Israel Katz ile enerji alanında ikili işbirliğini geliştirme fırsatları hakkında telefonda görüştüğü belirtiliyor.

Bu görüşmeler, BOP’un ekonomik ayağını kolaylaştırıcı özellik taşıyor ve terör ve işgal devleti Siyonist İsrail’in başka ülkelerden çaldığı gazı kendi malıymış gibi Türkiye üzerinden satmasını hedefliyor.

 İki ülke, aslında Filistinlilere ait olan Gazze Şeridi yakınlarındaki bir gaz sahasından gaz çıkarıp Avrupa'ya ihraç etmeyi planlıyor.

İki ay önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyonist rejimin gazına atıfta bulunarak, bu gazı Avrupa'ya aktarmanın en iyi yolunun Türkiye üzerinden olacağını söylemişti.

Türkiye ile Siyonist rejimin Filistin meselesinde hâlâ anlaşmazlıkları var. Ankara, uzun süredir Siyonist rejimin Filistin'e yönelik politikalarını ciddi biçimde eleştiriyordu. Siyonist rejimin 2010 yılında Gazze'ye giden Türk gemilerinden oluşan gemilere düzenlediği saldırı, iki ülke arasındaki ilişkileri ciddi şekilde germişti. Türkiye, son yıllarda ekonomik durumunu iyileştirmek amacıyla Siyonist İsrail ve Arap ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek istiyor.



Yeni yorum ekle