Bugün 20 Sefer; Hüseynı Erbain günü

Çar, 06/09/2023 - 13:11

Erbain gününde, İmam Hüseyin (a.s) ve yârenlerinin hicretin 61. Yılında Kerbela’da şehit edilişlerinin üzerinden kırk gün geçmesi temsil edilmektedir.

Welayet News  -  Erbain (Kırkıncı Gün), Yeryüzündeki en büyük anma törenlerinden biridir.

Şiilikte, hicrî takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonra gelen Safer ayının 20. gününe verilen isimdir.

Bu günde Muharrem ayının Onuncu günü olan Aşura Günü'nde Kerbela'da şehit olan Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yareninin anısını canlı tutmak için anma törenleri düzenlenmektedir.

İran halkı bugün ülkenin dört noktasında geniş çaplı “Erbain Yürüyüşü” düzenleyerek Hz. İmam Hüseyin (a.s.) için matem merasimi yapıyor. Ülkede çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek dahil herkes Erbain merasimine katılıyor.

Bugün dünyanın dört köşesinden Kerbela'ya akın eden Ehli-beyt aşıkları, Hz. İmam Hüseyin (a.s) Türbesi'nde düzenlenen matem merasimlerinde gözyaşlarına boğuluyor.

Hz. İmam Hüseyin'in şehadetinin kırkıncı günü olan “Erbain”de ziyaret edilmesinin önemi Ehl-i Beyt'ten gelen hadislerde anlatılmış ve bir çok fazileti olduğu bildirilmiştir.

Bugün Kerbela'daki "Erbain Matem Töreni"ne katılamayanTahran halkı da başkentteki İmam Hüseyin (a.s) Meydanı'ndan Rey kentindeki Hz. Abdulazim Hasani (a.s) Türbesi'ne doğru yola çıkarak Erbain yürüyüşü merasimi düzenledi.



Yeni yorum ekle