Zelenski, Amerika yancısı Kırım Türkü'nü savunma bakanı yaptı

Sa, 05/09/2023 - 09:01

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'u Savunma Bakanı olarak atama kararı aldı.

Welayet News  - Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'u Savunma Bakanı olarak atama kararı aldı.

Kararı bir video mesajla duyuran Ukrayna lideri Volodimir Zelenski “Bakanlığın hem orduyla hem de toplumla etkileşiminde yeni formatlar ve yeni yaklaşımlara ihtiyaç var” dedi.

Ukrayna basınında eski bakan Oleksii Reznikov’un son dönemde İngiltere’de kıdemli politikacılarla iyi ilişkiler kurduğu ve bu nedenle bu ülkeye büyükelçi olarak görevlendirilebileceği yer aldı.

Reznikov’un görevden alınması sürpriz olmadı. Geçen hafta gazetecilere, kendisine yeni bir görev aradığını, Zelenski’den böyle bir teklif alırsa reddetmeyeceğini söylemişti.

Rüstem Umerov kimdir?

1982 doğumlu Umerov, Ukrayna tarihinde bakanlık görevini üstlenecek ilk Kırım Tatarı oldu.

Ukrayna’da üst düzey devlet görevlerinde bulunan Rüstem Umerov, Moskova ile özellikle esir takası ve sivillerin tahliyesi konularında gizli görüşmelerde yer aldı.

Rüstem Umerov ve kardeşi Ruslan Umerov, ABD ile doğrudan irtibatlı isimler. Rüstem Umerov’un Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın Geleceğin Liderleri Değişim Programı (FLEX)’na katıldığı belirtiliyor.



Yeni yorum ekle