Siyonist Rejim İsrail’de Afrika Kökenliler Krizi

Pt, 04/09/2023 - 12:50

Siyonist Rejim İsrail’in Tel Aviv kentinde Eritrelilerin cumartesi günü düzenlediği protesto gösterilerinin ardından İsrail elebaşı Binyamin Netanyahu “kırmızı çizginin aşıldığını” ve olaylara karışan Eritrelileri ülkelerine geri göndermek istediğini açıkladı.

Welayet News  - Geçtiğimiz cumartesi günü Tel Aviv’de Eritre hükümetinin destekçileri ve karşıtları hem birbirleriyle hem de polisle çatışmış, olaylarda onlarcası polis toplam 170 kişi yaralanmıştı.
Netanyahu, işgal altındaki topraklara sözde yasa dışı yollardan giren Afrikalıların tümünü ülkelerine göndermek için yeni bir plan hazırlanmasını da istedi.
Cumartesi günkü olaylar muhalif Eritrelilerin, İsrail’deki Eritre Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bağımsızlığın 30. yıl dönümü etkinliğinin iptal edilmesini talep etmesiyle başladı.
Etkinlik, polis kordonu altında düzenlenirken muhalif Eritreliler polis barikatını aşarak hükümet destekçileriyle çatıştı.
Çevredeki dükkanlara ve araçlara da maddi zarar verildi.
Kent merkezinde yaşayanlar, mahallelerinin savaş alanını andırdığını söyledi.
Polisler olayları bastırmak için şiddete başvurdu. Atlı işgalci polislerin de dahil olduğu olaylarda gerçek mermi kullanımının kurallara uygun olup olmadığı hakkında soruşturma başlatıldı.



Yeni yorum ekle