Hizbullah Yetkilisi: Biz Direnişi İmam Musa Sadr'dan Öğrendik

Pa, 03/09/2023 - 19:21

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, İmam Musa Sadr'ın kurduğu direnişin Lübnan'daki işgalcilere küçük düşürücü bir yenilgi getirdiğini vurgulayarak, "Vatanımızı korumak için onun yolunu izlemeye devam ediyoruz." dedi.

Welayet News  - Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş cuma namazı hutbesinde İmam Musa Sadr'ın kaçırılışının yıldönümüne dikkat çekerek şöyle dedi: "İmam Musa Sadr cihatçı ve politik bakış açısına sahipti ve cihatçı düzeyde Siyonist rejime karşı Lübnanlıları silahlanmaya ve direniş mantığına güvenmeye davet eden ilk kişiydi."

İmam Musa Sadr'ın Kurduğu Direniş Güney Lübnan'da Siyonistleri Yenilgiye Uğrattı

Şeyh Ali Damuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İmam Musa Sadr'ın 'silahlar erkeklerin süsüdür' temalı ünlü bir sözü vardır. Lübnanlıları direnişe davet ettiğinde Lübnan'ın güneyi ve hatta Şebaa çiftlikleri henüz düşman tarafından işgal edilmemişti ve İmam Musa Sadr o dönemde Filistin'in ve Kudüs'ün kurtuluşu için direnişten söz ediyordu."

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, "İmam Musa Sadr, Lübnan hükümetini güney halkını silahlandırmaya davet ettiğinde, Lübnan topraklarının tek bir karışı bile Siyonist rejim tarafından işgal edilmemişti. İmam Musa Sadr'ın vatanı savunma yaklaşımı bu şekildeydi ve Lübnan hükümetinden güneyde yaşayanları topraklarını ve ülkelerini savunmak için silahlandırmasını istedi. Çünkü İsrail'in Lübnan'daki açgözlülüğünün boyutunun farkındaydı." dedi.

Hizbullah yetkilisi Şeyh Ali Damuş, "Direnişin ilkelerini İmam Musa Sadr'dan aldık ve işgal altındaki topraklarımızı barışçıl yöntemlerle geri alamayacağımızı öğrendik. Aksine toprak ve egemenliğin savunulması ancak şehadet, fedakarlık ve düşmanla silahlı çatışmayla mümkündür. Eğer savaşçıların direnişi, cihadı, şehadeti ve fedakarlığı olmasaydı, bugün Lübnan hâlâ düşman işgali altında olacak ve Bekaa'nın güney ve batısının tamamı işgalci rejimin kolonisi haline gelecekti." dedi.



Yeni yorum ekle