MOSSAD'ın İran'daki Başarısız Sabotaj Girişimi ile İlgili Yeni Detaylar

Pa, 03/09/2023 - 13:26

Siyonist İsrail Rejimi istihbarat ve casusluk teşkilatı MOSSAD'ın İran'ın savunma bakanlığı programlarında sabotaj yapma yönündeki başarısız girişimi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Welayet News  - İran Savunma Bakan Yardımcısı Genera Farahi, MOSSAD'ın füze ve İHA programına darbe indirmek için giriştiği sabotaj hamlesi ile ilgili yeni bilgiler verdi.

Bu açıklamalara göre bu sabotaj girişimi 10 yıl önce planlanmış ve bir casusun Avrupa ve Asya'da üç kişiye bağlanması ile başlamıştır.

O sırada savunma sanayisindeki casusluk ağlarından biri çökertilir ve unsurlarının hepsi tutuklanır ve düşmanın konnektör gibi parçalardan çaresizce bilgi aradığını itiraf edilir.

Savunma Bakanlığı'nın bilgileri koruma uzmanları herkesi izleyerek durumun kontrolünü eline aldı, ancak Mossad tüm planlarının önceden bilindiğinden haberdar değildi.

Gözlem altındaki casuslar, farklı zamanlarda diğer hedef kişilerle buluştu ve birçok Avrupa ve Asya ülkesinin uydu ve İHA parça pazarını ziyaret etti.

Bu şahısların yaptırımları aşmak adı altında yurtdışında bir şirket kurmaları ve sözde ambargoyu aşmak için parçaları bu şirket aracılığıyla birçok ülkeden tedarik etmesi ise dönüm noktası oldu.

4 yıl sonra 2018'de, havacılık endüstrisinde çok işlek olan 32 pinli ve 10 pinli muharebe konnektörleri de dahil olmak üzere çeşitli modellerde binlerce konnektör ithal edildi.

Bu parçalar belirli zamanlamalarda patlayacak ve roket içindeki parçaların ve kabloların iletişimini kesecek kadar etkiliydi ve bu durumda roket ciddi bir patlama yaşayacaktı.

Tags: 


Yeni yorum ekle