Ukrayna Onlarca İHA’yla Rusya’ya Saldırdı

Çar, 30/08/2023 - 12:30

Ukrayna, dün gece savaşın başından bu yana Rusya'ya yönelik en büyük İHA saldırısını düzenledi, Pskov kentindeki havalimanında büyük patlamalar yaşandı.

Welayet News  - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın düzenlediği koordine İHA saldırılarının engellendiğini açıkladı. açtığı görüldü.

Rus yetkililer, gece saatlerinde altyapıyı hedef alan Ukrayna İHA’larının Bryansk, Orel, Kaluga, Ryazan ve Moskova bölgelerinde düşürüldüğünü bildirdi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkent yakınlarında düşürülen İHA’nın hasara yol açmadığını belirtti.

Bryansk’taki İHA’ların da televizyon kulesini hedef aldığı kaydedildi. Moskova dahil bazı bölgelerde hava sahası önlem amaçlı kapatıldı.

En yoğun saldırıların düzenlendiği Estonya sınırına yakın Pskov’da ise en az 10 İHA havalimanında patlamalara ve yangına yol açtı, 4 nakliye uçağı hasar gördü. Kentte uçuşlar durduruldu. Pskov Valisi Mihail Vedernikov, hasarın boyutunu belirleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın bir diğer açıklamasında da, gece saatlerinde Rusya Karadeniz Filosuna ait deniz havacılık uçağıyla Karadeniz’de 50 kadar Ukrayna özel harekât kuvvetleri askerinden oluşan çıkarma gruplarının bulunduğu 4 hızlı askeri botun imha edildiği iddia edildi.

Rusya, Ukrayna’nın saldırılarına misillemede bulunarak Kiev ve bazı bölgeleri İHA’larla hedef aldı.



Yeni yorum ekle