Libya Başbakanı Filistin Büyükelçiliğinde; Tel Aviv İle İlişkilere Karşıyız

Sa, 29/08/2023 - 11:30

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamit el-Dibeybe Filistin Büyükelçiliği'ne giderek, Filistin davasını desteklediğini ve Siyonist rejimle ilişki kurulmasına karşı olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Libya Başbakanı, birkaç bakanıyla birlikte Trablus'taki Filistin büyükelçiliğine giderek hükümetinin Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğunu ve Libyalı yetkililer ile bu rejimin temsilcileri arasındaki her türlü iletişimin suç olduğunu açıkladı.

Abdülhamit el-Dibeybe, Filistin büyükelçiliğine yaptığı ziyarette, Libya'nın Filistin ulusunu ve onun haklarını kazanma yönündeki meşru çabalarını tam olarak desteklediğini vurguladı ve Libya'nın, Filistin milletinin Siyonist rejimin işgaline son verme ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma mücadelesini desteklediğini söyledi.

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada el-Dibeybe’nin bu eylemini ve tutumunu takdir etti.

Hatırlatmak gerekir ki, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş’u İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı görüşme nedeniyle açığa alıp hakkında soruşturma başlattı.

Necla el-Menguş’a yutr dışı yasağı getirildi ancak Menguş’un Türkiye’ye buradan da Londra’ya kaçtığı iddia ediliyor.



Yeni yorum ekle