Hizbullah: ‘İmam Musa Sadr’ın Yolunu İmam Hamanei’nin Bayrağı Altında Devam Ettiriyoruz’

Pt, 28/08/2023 - 15:15

İmam Humeyni (ra) ve İmam Hamanei'nin bayrağı altında yoluna devam ettiğimiz İmam Musa Sadr, bölgenin denklemlerini çizen ve her zaman mezhepçi projelerden uzak diyalog arayışında olan kişidir.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, anma töreninde yaptığı konuşmada; Afrozoitlerin isyanına ve Batı ile ABD'nin uluslar arasında ahlaki anomalileri teşvik etme çabalarına dikkat çekti ve yolsuzluk projeleriyle mücadele etmenin ve onları yok etmenin farz ve gerekli bir konu olduğunu vurguladı.

Şeyh Naim Kasım, "Batı'nın desteklediği şekliyle eşcinsellik biyolojik bir sorun değil; aksine, uyuşturucuyu seçenler gibi kişisel bir seçimdir. Elbette ne Müslümanlar ne de Hıristiyanlar bu bozuk ve sapkın projeleri asla kabul etmeyeceklerdir." diye sözlerine ekledi.

Ordu, millet ve direnişin altın üçgeni, Lübnan'daki tekfirci projeyi boşa çıkardı

Devamında, "Bugün Lübnan'ın ikinci kurtuluşunun ve Tekfirci projenin çöküşünün yıldönümündeyiz; Amacı İslam'ı hak ve doğru yolundan saptırmak olan bir proje. Tekfirciler, İslam'ı doğru yoldan saptırıp, yeryüzünde bozgunculuk, yıkım ve katliam yaratıp insanları helak etmek istiyorlardı. Tekfirciler, Hristiyan olsun Müslüman olsun, Şii olsun, Sünni olsun hiç kimseye merhamet göstermemiş, herkesi katletmiş, köylerinden sürmüş, çocukları katletmiştir. Sünniler arasında tekfirciler tarafından katledilenlerin sayısı bile diğer unsurlara göre daha fazlaydı."

Bu Hizbullah yetkilisi şöyle söyledi: "Tekfirciler, Bekaa bölgesini Kuzey Lübnan'a bağlamak ve bu bölgeyi iddia ettikleri sapkın hükümetlerin bir parçası haline getirmek istiyorlardı ama ordu, millet ve direnişin altın üçgeni sayesinde projeleri yerle bir oldu. Bu proje meyvesini veremeden başarısız oldu ve biz gerçek Müslüman İslam'ın gerçek yüzünü sergileyebildik."

İmam Humeyni ve İmam Hamanei'nin bayrağı altında İmam Musa Sadr'ın yoluna devam ediyoruz

Şeyh Naim Kasım, konuşmasının bir başka bölümünde, İmam Musa Sadr ve iki arkadaşının 31 Ağustos 1978'de Libya'da kaçırılmasının yıldönümüne işaret ederek, bu suçu Libya suç rejiminin işlediğini duyurdu. İmam Musa Sadr'ın aziz, güçlü ve ayık kişiliğini gördükten sonra onun denklemleri değiştirebileceğini anladılar. İmam Humeyni (ra) ve İmam Hamanei'nin bayrağı altında yoluna devam ettiğimiz İmam Musa Sadr, bölgenin denklemlerini çizen ve her zaman mezhepçi projelerden uzak diyalog arayışında olan kişidir./tesnim



Yeni yorum ekle