Filistinli Hastalar: Ölmeden Önce Tedavimizi Sağlayın

Çar, 18/07/2018 - 17:40

Filistinli onlarca hasta, yaralı ve hasta yakını dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun "Erez" Kapısı önünde yakıcı güneş altında gösteri yaptı.

Welayet News - Gösteriye katılan hastalar ve yaralılar, hayatlarının tehlikede olduğunu belirterek, acılarının hafifletilmesini ve ölüme yakalanmadan kendilerine gerekli tedavi imkânının sağlanmasını talep etti.

Beyt Hanun Kapısı önünde düzenlenen protesto gösterisine katılan hastalardan Ahmed İsi, 1948'de işgal edilen topraklardaki hastanelerden birine sevkinin yapılmasını istediğini söyledi. İsi, "Bize gerekli tedavi imkânlarının sağlanmasını ve kapıların açılmasını istiyoruz. 9 Nisan'da yaralandım fakat şu ana kadar tedavim yapılabilmiş değil" dedi.

Kudüs'teki El-Makasıd Hastanesi'ne sevkinin olduğunu belirten İsi, Kudüs'e yolculuk talebinin her seferinde reddedildiğini belirtti.

Gösteriye katılan hastalar ve yaralılar, taşıdıkları pankartlarla tedavileri için gerekli ilaçların ve tıbbi malzemelerin sağlanması çağrısında bulundu.

"Gazzeli hastaların kuşatılmasına hayır", "Gazzeli hastalar tedaviden yoksun" ve benzeri pankartlar taşıyan göstericiler ayrıca Gazze'ye tıbbi heyetlerin gönderilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

 



Yeni yorum ekle