Nijer'de Halk Fransız Askerlerinin Ülkeden Ayrılması İçin Nöbette

Pt, 28/08/2023 - 07:27

Nijer'de Fransız askerlerinin ülkeden ayrılmasını talep edenler, sabahın ilk ışıklarından bu yana başkent Niamey'deki Fransız askeri üssünün etrafında bekliyor.

Welayet News  - Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, göstericiler, Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Slyvain Itte'nin "Niamey 101" ismiyle de bilinen Fransız askeri üssünde "saklandığı" iddiaları nedeniyle 05.30'dan bu yana üssün etrafında bekleyişini sürdürüyor.

Nijer bayraklarının yanı sıra Rusya, Kuzey Kore ve Çin bayrakları da sallayan grup, "Kahrolsun Fransa" ve "Fransız askerlerini istemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Nijer Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Itte'ye 25 Ağustos'ta ülkeden ayrılması için 48 saat süre vermişti ve büyükelçi Itte'ye verilen süre, yerel saat ile 19.00'da doldu.

Fransa'nın Nijer'de yaklaşık 1500 askeri ve Uluslararası Diori Hamani Havalimanı yakınlarında da bir askeri üssü bulunuyor.

Nijer'de 26 Temmuz'da başa gelen askeri yönetim, daha önce de Fransa ile imzalanan 5 askeri işbirliği anlaşmasının iptal edildiğini açıklamıştı.



Yeni yorum ekle