Erbain için Kerbela'ya giden ziyaretçi sayısı 21 milyonu aştı

Pt, 28/08/2023 - 06:48

Kerbela'daki Erbain töreninin 600'den fazla yabancı gazeteci tarafından takip ediileceği bildirildi. Ayrıca Erbain için Kerbela'ya giden ziyaretçi sayısının 21 milyonu aştığı ifade edildi.

Welayet News  - Kerbela Valiliği Medya ve İletişim dairesinin verdiği bilgilere göre Arap ve yabancı ülkelerden 600'den fazla gazeteci, fotoğrafçı ve kameraman, Erbain merasimini takip ediyor.

Kerbela Valiliği Medya ve İletişim dairesi başkanı Tevfik El Hebali, valiliğin talimatıyla kapsamlı bir medya programı düzenlediklerini belirtti.

Irak içinden ve dışından gazeteci ve medya mensuplarının ağırlanacağı genel medya merkezinin ağırladığını söyleyen El Hebali söz konusu merkezin, medya mensuplarının içerik ve görüntülerinin dünyanın her yerine ulaştırabilecekleri yüksek hızlı internet gibi olanaklarla donatıldığını ekledi.

Arap ve yabancı ülkelerden 600'ü aşkın muhabir, fotoğrafçı ve kameramanın erbainde görev aldığını hatırlatan El Hebali medya programları kapsamında televizyon röportajlarına da yer verileceğini söyledi.

El Hebali'nin açıklamasına göre Kerbela Valiliği, medya mensuplarının gerektiği yerlerde Kerbela Polis Komutanlığı ile koordineli olarak çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Erbain için Kerbela'ya gelen ziyaretçi sayısı 21 milyonu aştı

Hz. Abbas Türbesi Sekreterliği, Erbain töreni için Kerbela kentine gelen ziyaretçi sayısını açıkladı.

Açıklamada, Safer ayının başlangıcından bugüne kadar 21 milyon 188 bin 640 kişi kutsal Kerbela kentine giriş yaptı.

2021 yılında aynı dönemde 16 milyon kişi Kerbela kentini ziyaret etmişti.

Erbain nedir?

Erbain (kırkıncı gün); hicri takvime göre Safer ayının 20'isi Hz. İmam Hüseyin'in (a.s) Erbain günüdür. Hz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin hicretin 61. yılında Kerbela'da şehit edilişlerinin üzerinden kırk gün geçmesi temsil edilmektedir.

Irak'ta Erbain gününde yürüyüş etkinliği ve çeşitli matem merasimleri düzenleniyor.

(IQNA/On4)



Yeni yorum ekle