Hamas: Siyonist Rejim’le Geniş Kapsamlı Bir Savaşa Hazırız

Ct, 26/08/2023 - 08:09

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, direniş güçlerinin Siyonist İsrail’e karşı geniş çaplı bir savaşa hazır olduğunu belirterek, böyle bir savaşta bu rejimin hezimete uğratılacağını vurguladı.

Welayet News  - İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonuna verdiği özel röportajda gündemdeki konuları değerlendirdi.

Direniş güçlerinin Siyonist İsrail’e karşı geniş çaplı bir savaşa hazır olduğunu belirten El-Aruri, böyle bir savaşta bu rejimin hezimete uğratılacağını vurguladı.

El-Aruri, “Geniş kapsamlı bir savaşa hazırlanıyoruz ve kapalı odalarda ilgili tüm kuruluşlarla bu savaşı değerlendiriyoruz.” dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria hakkında El-Aruri, “Batı Şeria’da durum değişti. Burada işgalcilere karşı devam eden direniş eylemleri bizim lehimize.” ifadesini kullandı.

El-Aruri sözlerine şöyle devam etti:

“Direniş, hava sahasını ve denizi işgalci rejime kapatabilecek güçtedir ve savaş durumunda düşmanın elektriği ve iletişimi kesilecek ve ekonomisi de duracaktır.”

Siyasi Büro Başkan Yardımcısı El-Aruri, “Tüm Filistin’i bir araya getirmek için genel seçimler de dahil olmak üzere alınacak tedbirlerin başlangıcı olarak ulusal bir hükümet istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Salih El-Aruri, Filistin Özerk Teşkilatı’yla ilgili olarak, “Ebu Mazen sonrası dönemde (Mahmud Abbas’ın ölümünden sonra) Amerika ve işgalci rejimin Filistinlilerin durumunu hedef alma çabalarından endişe duyuyoruz. Filistin Özerk Teşkilatı başkanının seçimi Ebu Mazen'in huzurunda yapılmalı ve O, Filistin sisteminin sağlam bir temele oturtulmasını garanti etmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Siyonist Yerleşimciler Hizbullah'la Savaşın Sonuçlarından Korkuyor

Öte yandan yayınlanan haberlerde Lübnan sınırlarına yakın Siyonist yerleşim birimlerinin konsey başkanlarının, Netanyahu kabinesinden sığınakların inşası ile donatma sürecinin hızlandırılmasını talep ettikleri belirtildi. Haberde, Siyonist yerleşimcilerin sığınakların hazır durumda olmadığı için Hizbullah'la herhangi bir savaşa girmekten çok korktuğu kaydedildi.

Hizbullah Lideri Nasrallah'tan Siyonist İsrail'e Sert Uyarı

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, son günlerde Siyonist İsrail'in tehdidine aynı şekilde yanıt vererek, Lübnan ile savaşa girmeleri halinde İsrail'i de taş devrine çevireceklerini belirtmişti.

Siyonist düşmanla olası savaşın sonuçlarına değinen Hizbullah Lideri, “Böyle bir savaşta askeri karargahlar, hava üsleri, enerji santralleri, petrol ve benzin rafinerileri ile elektrik santralleri yok edilecek.” demişti.



Yeni yorum ekle