Kurdaş: AK Parti Batı Destekli Bir Proje Partisidir

Çar, 23/08/2023 - 06:35

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te Buyurun Başlıyoruz programında AK Parti'nin kuruluş amacıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - AK Parti'nin dış kaynaklı bir proje partisi olduğunu kaydeden Kurdaş, Büyük Ortadoğu Projesi ve ABD'nin Irak işgalindeki pozisyonuna destek vermek üzere iktidara getirildiğini söyledi.

Kurdaş, AK Parti'nin kuruluş amacına dair şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği ilmeğine ya da Büyük Ortadoğu Projesi'ne (BOP) girerseniz iki yakanız bir araya gelmez. Bir sürü yaşadıklarınız oluyor ve yaşattıklarınız oluyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar süreci BOP ile beraber başlamıştır. BOP bir projedir ve de AK Parti iktidarını BOP ile başlayan bir süreç olarak algılıyorsam, bu proje iktidarıdır. Ve bu projede sadakatle devam etmiş bir iktidar var karşımda ve bugün hâlâ görmekteyim ve müşahede etmekteyim. Biz buradan uyarılarımızı dostane bir şekilde yapıyoruz ve bir Erdoğan düşmanı olarak değil; yapıcı, uyarıcı olarak dile getiriyoruz. Bize yakışan ve Milli Görüşe yakışan şekilde uyarıları yapmak gerektiği kanaatindeyim. Kim gibi Erbakan Hocamız gibi. AK Parti kurulduğundan beri, seçime girdikten sonra Hocamız bu toplumu bu milleti, bugün yaşadığı her konuda uyarmıştır, AK Partisi konusunda da uyarmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir proje olduğunu bütün topluma canlı yayınlarda anlatmıştır. Büyük Ortadoğu Projesi'ne, 1 Mart Tezkeresine karşı Erbakan Hocanın vermiş olduğu mücadeleyi yanında bulunmuş bir dava insanı olarak bunu söylüyorum. Tezekerenin, Irak Savaşı'nın getireceği sonuçları Hocamız anlatıyordu, şimdi de bu sonuçları yaşıyoruz. 1 Mart Tezkeresine bu iktidar imza attı, bundan dolayı iki tane ödevi vardı: Birincisi BOP eşbaşkanlığı, ikincisi Annan Planı 'Kıbrıs'ı ver kurtul' yaklaşımı."

Tags: 


Yeni yorum ekle