El-Meşat: Suudi Arabistan Müzakereleri Uzatmakla Hiçbir Şey Elde Edemez

Sa, 22/08/2023 - 06:27

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi el-Meşat, pazar günü San'a'da üst düzey Ummanlı yetkililerle yaptığı görüşmede; Suudi Arabistan koalisyonuna önemli bir mesaj verdi ve Umman heyeti aracılığıyla Yemenlilerin sabrının tükendiğini belirtti.

Welayet News  - Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Son dönemde San'a barış yapmaya istekli olduğunu kanıtladı. Şimdi ise koalisyon, insan haklarının önceliği olarak sunulan Yemen halkının taleplerini hayata geçirmek için ciddiyetini kanıtlamak zorunda."

Mehdi el-Meşat, saldırganların barış kapılarını kapatması halinde Yemen halkının kendini savunma hakkının olduğunu vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, "Koalisyonun insan hakları sorumluluğundan kaçması için her zaman vakti olmayacaktır. Zaman kazanmak ve müzakereleri uzatmak da onlar için sonuç vermeyecektir." dedi.

Sana'daki Ulusal Kurtuluş hükümeti defalarca, Suudi Arabistan koalisyonunu, Yemen ablukasının kaldırılması, uçuşların yapılması vb. dahil olmak üzere ateşkes anlaşması kapsamındaki şart ve yükümlülüklerini yerine getirmeye davet etmiş, Yemen'in savaş durumuna sokulması halinde, koalisyonla yüzleşmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle