İsveç ve Danimarka Maslahatgüzarları Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Pt, 21/08/2023 - 11:08

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Kuran-ı Kerim'e yönelik saygısızlıkların devam edilmesi üzerine bu hakaretlerin gerçekleştirildiği Danimarka ve İsveç ülkelerinin maslahatgüzarlarını çağırdı ve uyardı. 

Welayet News - İsveç ve Danimarka ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik devam eden hakaretlerin ardından Pazar günü iki ülkenin yetkilileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Vekili, bu davet sırasında, bu iki ülkede devam eden küstahça ve alçakça  hakaretleri şiddetle kınamakla birlikte, İran İslam Cumhuriyeti'nin bu olayların sorumluluğunu İsveç ve Danimarka hükümetlerine yüklediğini belirtti. 

Bu görüşmede, İslam İnkılabı Lider'inin sözleri hatırlatılarak Kur'an-ı Kerim'e hakaret edenlere destek vermenin İslam alemine karşı savaş açma anlamına geldiği belirtildi ve bu komplonun ve tehlikeli eylemlerin tekrarına karşı uyarıda bulunuldu.

İnsan Hakları Genel Müdür Yardımcısı, ifade özgürlüğünün belirli görev ve sorumlulukları beraberinde getirdiğini belirterek, İsveç ve Danimarka temsilcilerinden Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nin 19. ve 20. maddelerine dayalı uluslararası yükümlülüklere uymalarını istedi.

Bu çağrıda, İnsan Hakları Konseyi'nin 53. oturumunda ve İslam ülkeleri Dışişleri Bakanlarının 18. olağanüstü toplantısında onaylanan kararlara atıfta bulunularak, İslam dünyasının özgür düşünürlerinin net duruşuna ve ciddi kararlılığına rağmen,  Kur'an-ı Kerim'in kutsal alanına yapılan hakaretleri kınamada var olan sürece rağmen, İsveç ve Danimarka gibi hükümetlerin bu kararlara bağlı kalmakta pasif olduğunu ve ne yazık ki nefretle mücadelede ciddi bir kararlılık ve azim göstermeyerek hakaret edenlere destek vermeye devam ettiğini de hatırlattı. 

İsveç ve Danimarka temsilcileri, ülkelerinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik her türlü hakareti kınama konusundaki tutumlarını hatırlatırken, İsveç ve Danimarka hükümetlerinin iç kanunlarında değişiklik yaparak bu tür eylemleri engellemeye kararlı olduklarını belirttiler. Durumu hemen başkentlerine bildireceklerini de vurguladılar.



Yeni yorum ekle