BM Güvenlik Konseyi İran'daki terör saldırısını şiddetle kınadı

Per, 17/08/2023 - 12:31

BM Güvenlik Konseyi İranın Güney'inde Fars eyaletinin merkezi Şiraz'daki türbede yaşanan terör saldırısı dolayısı ile hayatlarını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi. 

Welayet News -   Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bugün yerel saatle yaptığı toplantıda, İran'ın Şiraz kentindeki Kutsal Şahçerağ  Türbesi'ne yönelik son terör saldırısını şiddetle kınayan bir bildiri yayınladı.

Güvenlik Konseyi üyeleri, zarar görenlerin ailelerine ve İran İslam Cumhuriyeti hükümetine en derin başsağlığı ve taziyelerini dile getirdi ve yaralılara  da şifa diledi.

Güvenlik Konseyi üyeleri, terörizmin her şekli ve tezahürüyle uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en ciddi tehditlerden biri olduğunu vurguladılar.

Güvenlik Konseyi üyeleri yaptıkları açıklamada, nerede, ne zaman ve kim tarafından işlenirse işlensin, amacı ne olursa olsun her türlü terör eyleminin suç olduğunu ve kabul edilemeyeceğini ifade ettiler.

Tüm ülkelerin uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditlerle BM Şartı ve uluslararası insan hakları hukuku, uluslararası mülteci hukuku ve uluslararası insancıl hukuk da dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki diğer yükümlülüklere uygun olarak mücadele etmesi gerektiğini yinelediler.

Toplantıya ABD'nin BM Güvenlik Konseyi temsilcisi Linda Thomas Greenfield başkanlık etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle