BRICS Dolar Karşısında Yeni Para Birimine Geçiyor

Pt, 14/08/2023 - 18:54

Birçok ülke küresel mali politikalardan ve ABD doları baskısından şikayetçi tam da bu durumda BRICS ittifakı ABD dolarını uluslararası işlemlerinde çıkarmaya çalışmak için çalışmalar yürütmekte.

Welayet News - Warcher.Guru internet sitesinde yer alan habere göre,  ABD sultasından duyulan memnuniyetsizlik ile ABD dolarına alternatif arayan BRICS zirvesi aynı döneme denk geldi.

Toplamda 45 ülke, BRICS toplantısından birkaç hafta önce bu ekonomik bloğa katılmakla ilgilendiğini açıkladı. 23 ülke BRICS'E katılım taleplerini resmi olarak iletirken 22 ülke bu bloğa katılmak için çalışmalar yürütüyor.

Miles Franklin Investments'in Başkanı Andy Schectman, dünya nüfusunun yüzde 85'nin ABD dolarını bir anda terk edebileceğini ifade etti. Ayrıca  Schectman, BRICS'ın bu ittifaka katılmak isteyen ülkeleri kabul etmesi durumunda, uluslararası işlemlerde ABD dolarının bir anda kenara bırakılacağına inandığını belirtti.

Schectman'a göre, BRICS ülkeleri, Şanghay İşbirliği Teşkilatı, ASEAN ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ülkeleri de dahil olmak üzere tüm gruplar ABD dolarını kullanmayı bırakmaları durumunda dünya nüfusunun yüzde 85'i  doları ticarette terk etmiş olacak.

Tags: 


Yeni yorum ekle