Bir Ruhullah Gerekti Bize…

Çar, 22/02/2017 - 15:44

Bir Ruhullah Gerekti Bize…

Bir Ruhullah gerekti bize özümüzü hatırlatacak, bizi bu derin uykudan uyandırıp hürlüğümüze kavuşturacak. Bir pir gerekti bize maddede kaybolmuş hicap perdelerini yırtacak, bütün güzellikler önümüze dizilmiş iken dört tekbiri öğretip hepsinden bizar edecek. Aynada yüzümüze yansıyan beni benlikten silecek bir mesih nefesli aşık gerekti bize. Öyle uzaklardan gelen değil bize bizi hatırlatacak kendi içimizden bir yiğit.

Bir Ruhullah gerekti bize, en tehlikeli girdaplarda bile ideallarından vazgeçmeyip ölümü göze alan, geceleri gözyaşı ile mazlumları okşayan. Bir Ruhullah gerekti bize, zalime kaşlarını çatan, mazluma tebessüm eden, içindeki yangın ile Aşkı dillere destan olan. İnlemesi olmalıydı insanları rahatsız eden, pervanelerin kendilerini yaktığı zamanda mum gibi eriyen. Evet bir Ruhullah gerekti bize sürgünden sürgüne giden, gittiği her yere ise İlahi mesajı götüren kokusu ile insanları mest eden. Bir Ruhullah gerekti bize, sabrı mücadele tevekkülü irade olan, adı bile zalime korku veren.

Bir Piri Cemaran gerekti bize susması tefekkür konuşması ibadet olan, attığı her adımda bir olay yaratan. Bir Ruhullah gerekti bize, varlığı nimet yokluğu mahrumiyet olan, hikmet çeşmelerinin diline akıtıldığı bir yüce şahsiyet. Bir Ruhullah gerekti bize, şafakta On Gün vaktinin zamanını tayin edecek, Nurun Ala Nur olacak zamanın ayak seslerini bize hatırlatacak. Bir Ruhullah gerekti bize, evsiz ve barksız insanlara Ruhullah‘ın çocukları adı verilecek, lalelerin bile kıskandığı bir bayram ve zafer sunacak. Bir Ruhullah gerekti bize, herkesin içindeki lider özleminde, saraylarda lüks yaşantıda değil halkın içinde halk gibi yaşayan. Bir Ruhullah gerekti bize, Sahte din tüccarlarını hayal kırıklığına uğratıp yöneticilerle mazlumların yerini değiştirecek. Bir Ruhullah gerekti bize, ömrünün sonuna kadar kiralık bir evde oturup baki aleme maddeden eser bırakmayıp göçecek.

Bir Ruhullah gerekti bize maslahattan çok fıtratına uygun davranacak, bize bizden biriymiş gibi davranıp tüm tabuları elinin tersi ile atmış. Bir Ruhullah gerekti bize, tüm mazlumlarının yükünü sırtına almış, onların derdi ile dertlenmiş. Bir Ruhullah gerekti bize, kendi döneminin zalim yöneticilerine takiyyesiz abasız amansız mücadele edip tüm putları param parça etmiş. Bir Ruhullah gerekti bize, kapitalizmin ve emparyalizmin kölesi olan sarıklı mollaların sarığını yerle bir eden.

Bir Ruhullah gerekti bize, her yönü ile Peygamberi hatırlatan, attığı adımda Ali’nin izinde olan. Bir Ruhullah gerekti bize, adaleti ayakta tutan mazlumun dinine bakmadan zalime feryad olan. Bir Ruhullah gerekti bize, üç kelime ile tüm insanlığa mesaj veren.. Bir Ruhullah gerekti bize, riyadan kibirden enaniyetten sıyrılan, tek derdi ümmeti Muhammed olan. Bir Ruhullah gerekti bize, tüm zalimlerin oyunlarını yıkıp, ümmete Baba şefkatini gösteren.

Bir Ruhullah gerekti bize, Adem’den Nuh’a, Musa‘dan İsa’ya, Muhammed‘den Ali:‘ye kalan Mirasa sahip çıkan. Bir Ruhullah gerekti bize bu son demde mazlumlar inlerken Heyhat minnezzilleh sözünü zalimin kalbine bir korku ile duyuran. Bir Ruhullah gerekti bize, bugün oturduğumuz ve rahat ettiğimiz vatanımızda bizi rahatsız eden. Bir Ruhullah gerekti bize, İnkılap olmamış tüm ülkelerde. Bir Ruhullah gerekti bize, kendini Ruhullah zannedenlere.

Bir RUHULLAH Gerekti Bize Ümmete Allah‘ın nimeti olan.

Murat Avci



Yeni yorum ekle