Suriye: Amerika Teröristleri Kimyasal Maddelerle Donatıyor

Çar, 09/08/2023 - 19:09

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı, Güvenlik Konseyi toplantısında kimyasal silah kullanımını kınarken, Washington'un bu kimyasal silahları teröristlere tertip ve sahte operasyonlarla sağladığını açıkladı.

Welayet News - Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Al-Hekim Dendi, Rai Al-Youm gazetesinde, "ABD'nin al-Tanf bölgesindeki Yeni Suriye Ordusu olarak bilinen terör unsurlarına Suriye Ordusu güçlerini suçlamak için kimyasal maddeler sağladığını" söyledi.

Devamında, "Suriye, bilgi toplama komitesi tarafından yayınlanan raporları, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili bildirilen olaylara ilişkin soruşturma yürütme görevlerini siyasi olarak kullanmasının bir başka nedeni olarak görüyor." diye sözlerine ekledi.

Dendi, Suriye ordusunun sırf bu silahlara sahip olmadığı için hiçbir zaman kimyasal silah kullanmadığını belirterek, Amerikan aldatmacalarının artık kimseden gizlenmediğini sözlerine ekledi.

Üye devletlerin temsilcilerine cevaben şöyle söyledi: "Bugünkü toplantıda Guta'da kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen olayla ilgili konuşulanlar, bazı ülkelerin yanıltıcı ve doğru olmayan fikirler yayarak gerçekleri çarpıtmaya çalıştıkları Suriye'ye yönelik saldırgan yaklaşımlarının devam ettiğini açıkça gösteriyor."

Dendi, ülkesinin her zaman ve her yerde, hangi tarafça ve hangi koşulda olursa olsun kimyasal silah kullanılmasını defalarca kınadığını vurguladı.

"Suriye, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile işbirliğini sürdürmüş ve bu örgütün ilgili raporlarında da teyit edildiği üzere, Kimyasal Silahların Yasaklanması Anlaşması'ndaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmiştir." belirtti.

Daha önce Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdat, bazı Batılı ülkelerin IŞİD ve Nusra Cephesi gibi terör örgütlerinin kimyasal silah edinmesine ve bunların sık sık kullanılmasına yol açan politikalarından bahsetmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle