Ensarullah: Suudi Arabistan'la Müzakereler Devam Ediyor

Ct, 05/08/2023 - 16:56

Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofis üyelerinden biri, Suudi Arabistan ile müzakerelerin devam ettiğini vurguladı.

Welayet News  - Ensarullah hareketinin siyasi ofisinin üyesi Ali el-Kahhum, Riyad ile müzakerelerin sürdürülmesine vurgu yaptı.

Ali el-Kahhum, Riyad ile görüşmelerin sürdüğünü ve Umman arabuluculuğuyla görüşmelerde ilerleme kaydetmeye çalıştığını söyledi.

Al-Mayadeen ile yaptığı bir röportajda görüşmelerin; insani vakalardaki çıkmazın, havalimanlarının, limanların yeniden açılması ve çalışanların maaşlarının ödenmesi ile ilgili olduğunu söyledi.

Al-Kahhum ayrıca, Suudi Arabistan'ın saldırgan Arap koalisyonunun liderliğini üstlendiğini ve bu ülkenin barış yanlısı bir parti haline gelmesinin zamanının geldiğini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz Nisan ayının sonunda, Riyad müzakere heyetinin, Sana'a ziyareti sırasında yetkilileriyle bir araya geldiğini ve insani durum, tüm tutukluların serbest bırakılması ve kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşılması konularında ciddi, derin ve şeffaf görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu, istifa eden Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'yi iktidara geri getirme bahanesiyle Nisan 2015'te ülkeye saldırı düzenledi ve halkına çok sayıda kayıp ve zayiat verdirdi. Bu savaşta yüzbinlerce Yemenli hayatını kaybetti ve bu ülkenin ekonomisine on milyarlarca dolar zarar verdi.



Yeni yorum ekle