Reuters: Ukrayna, Karadeniz'de Rus Gemisine Saldırdı

Cu, 04/08/2023 - 17:53

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız deniz araçlarıyla Rusya'nın Karadeniz'deki Novorossiysk Askeri Deniz Üssü'ne saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. 

Welayet News  - Reuters haber ajansına konuşan bir Ukrayna istihbarat kaynağı da Ukrayna Güvenlik Servisi ve Ukrayna Ordusu'nun Rusya'nın Novorossiysk Limanı'na saldırı düzenlediğini ve Rusya'ya ait bir geminin saldırıda zarar gördüğünü ileri sürdü.

Buna göre, ismi açıklanmayan Ukraynalı istihbarat kaynağı, "Saldırı sonucunda Olenegorsky Gornyak ciddi bir hasar aldı ve mevcut durumda savaş görevlerini yerine getiremiyor" dedi. Kaynak, Rusya'nın saldırının engellendiğine yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Reuters'a konuşan ve limanın işleyişiyle ilgili bilgi sahibi olduğu ifade edilen bir başka kaynak ise Rusya'ya ait bir geminin saldırının ardından kıyıya çekildiğini çünkü kendi gücüyle hareket edemediğini iddia etti.

Saldırı sonucu zarar gördüğünü iddia ettiği geminin ismini paylaşmayan ikinci kaynak, limandaki petrol ve tahıl yükleme faaliyetlerinin devam ettiği bilgisini de paylaştı.



Yeni yorum ekle