BAE'den İsrailli doktorlara iş teklifi

Çar, 02/08/2023 - 11:05

Siyonist İsrail merkezli Times of Israel'in haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrailli doktorları ülkeye çekmek için harekete geçti.

Welayet News  - Kanal 12'nin aktardığı haberde, tartışmalı yargı reformlarının kabul edilmesi üzerine İsrail genelindeki protestolar ve grevlerin sonucu olarak, "binlerce doktorun" yurtdışına nasıl gidebilecekleri konusunda tavsiye almak için bir Whatsapp grubu sohbetine katıldığı ve bazılarının şimdiden avantajlı taşınma teklifleri aldığı söyleniyor.

Grup sohbeti, Knesset'in geçen hafta hükümetin mahkeme gözetimini sınırlayan bir yasa çıkararak en az 3.000 hekimi çekmesinin ardından başladı.

Tekliflerin BAE'nin yanı sıra Bahreyn'deki resmi kaynaklardan geldiği bildirildi. Her iki ülke de 2020'de İsrail ile ABD aracılığında, İbrahim Anlaşmaları'nı imzalayan ilk iki Arap devleti oldu. Ardından Fas ve Sudan geldi.

Haziran ayında BAE ve İsrail, İsrail'in Sheba Tıp Merkezi ile Abu Dabi merkezli Orta Doğu'nun en büyük sağlık platformu Pure Health'i içeren stratejik bir ortaklığa girdi.

Raporda, BAE'nin teklif şartlarının, doktorların çocukları için eğitim fırsatlarına ek olarak "İsrail'deki standarttan üç kat daha yüksek" bir maaş ve uzun süreli ikamet ve diğer avantajları barındıran " altın vize" içerdiği belirtildi.

Geçen hafta, İsrail genelinde doktorlar, İsrail Yüksek Mahkemesinin hükümet kararlarını geçersiz kılmasına izin veren "makullük" maddesini ortadan kaldıran yasa tasarısının parlamento tarafından onaylanmasını protesto etmek için bir günlük genel grev düzenledi.

Geçen hafta aynı zamanda kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ülkede yargı revizyonu konusunda "önemli risk" uyarısında bulundu ve "İsrail'in ekonomisi ve güvenlik durumu için olumsuz sonuçlar doğurdu." açıklamasını yaptı.(Milli Gazete)

Tags: 


Yeni yorum ekle