El-Ezher Şeyhinden İran’ın Çağrısına Cevap

Çar, 02/08/2023 - 06:52

Mısır'da Ezher üniversitesi şeyhi Ahmed et-Tayyib yaptığı açıklamada; İran İlim Havzaları Müdürü Ayetullah Ali Rıza Arafi'nin mektubunu büyük bir memnuniyetle aldığını duyurdu.

Welayet News  - Ayetullah Arafi, Kur'an-ı Kerim'e hakaret edilmesinin ardından el-Ezher şeyhine bir mektup göndererek İslam ülkelerinin İsveç ve Danimarka'ya karşı ciddi adımlar atmasını talep etti.

Mısır gazetesi el-Ahram'a göre el-Ezher şeyhi şu açıklamada bulundu: "Bu insanlık dışı ve medeni olmayan olay, İslam dünyasının Doğu ve Batı'daki farklılıklarını gidermeye ve birliğini sağlamaya, güvenliklerini ve kutsallarını tehdit edenlere karşı koymak için bir araya gelemeye teşvik etmelidir."

Şeyh Ahmed et-Tayyib aynı şekilde, din ve mezhep farklılıklarına bakılmaksızın dünyanın her yerindeki İslam alimleri arasında birlik ve beraberliği oluşturmaya, fitne ve farklılıkları önlemek amacıyla İslami diyaloglar yürütme kararlılığına da vurguda bulundu.

el-Ezher şeyhi ayrıca tüm Arap ve İslam ülkelerine, Kur'an-ı Kerim'i korumak için İsveç ve Danimarka mallarına uygulanan ambargoyu sürdürme çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle