Irak Hizbullahı: İslam'la Savaş Halindeki Ülkeler, Savaş Alanında Düşmanları Yönetiyor

Pa, 30/07/2023 - 14:44

Irak'ın Ketaib Hizbullah'ı Batı'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınarken, İslam'la savaş halindeki ülkelerin düşmanı savaş alanında yönettiklerini duyurdu.

Welayet News  - Irak Kataib Hizbullah, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlıkla ilgili bir açıklama yaptı.

Kataib Hizbullah, Müslüman milletlerden Kur'an-ı Kerim'i savunmada üzerlerine düşeni yapmalarını ve Kur'an-ı Kerim'e defalarca saygısızlık edilen ülkelere karşı katı tavır almalarını istedi.

Bu açıklamaya göre, bu ülkelerin İslam düşmanlığının devam etmesi, onlara savaş alanında düşman muamelesi görmelerine neden olacaktır.

Irak'ın Kataib Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri "Ebu Hüseyin Al Hamidavi" daha önce İsveç'i Kur'an-ı Kerim'e saygısızlığı tekrarlaması konusunda uyardı.

Bu açıklamada, Şeriat görevimizin bizi, kasten Kur'an-ı Kerim'e hakaret edenlere karşı en güçlü ilahi cezayı infaz etmeye çalışmakla yükümlü kıldığını ve kutsal kitabımıza karşı bu menfur operasyonu yöneten güvenlik teşkilatını cezalandırmak için çabalarımızı iki katına çıkarmamız gerektiğini beyan etti.

Salı günü haber kaynakları, Danimarka'da Mısır büyükelçiliği önünde yine Kuran-ı Kerim'e üçüncü kez hakaret edildiğini bildirdi.

Bu rapora göre, Danimarka'daki aşırılık yanlısı bir grubun beş üyesi Mısır büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Haber kaynaklarının pazartesi günü bildirdiğine göre, yeni bir suçta bazı kişiler Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Irak büyükelçiliği önünde yeniden Kur'an-ı Kerim yakmaya teşebbüs etti.

Geçen Cuma, 21 Temmuz, aşırılık yanlısı "Danimarkalı milliyetçiler" grubu, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Irak büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in bir kopyasını ateşe verdi. Danimarka'daki bu aşırılık yanlısı grup, İslam aleyhine pankartlar açarak ve aşağılayıcı sloganlar atarak, Kuran'ı Kerim'i ve Irak bayrağını yere atarak hakaretler yağdırdı.

Çeşitli medya kaynaklarına göre, Danimarkalı aşırılık yanlısı bu grup, saldırısını polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirmiş, söz konusu grup daha önce Kopenhag'daki Türkiye büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına hakaret etmişti.

20 Temmuz Perşembe günü, son birkaç hafta içinde ikinci kez, bu ülke hükümetinin izni ve polis güçlerinin desteğiyle İsveç'teki işgalciler ve İslami kutsal yerlere saygısızlık edenler, Stockholm'de Irak büyükelçiliği önünde İslam karşıtı bir miting düzenleyerek Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık ettiler. Irak asıllı aşırılık yanlısı bir İsveç vatandaşı olan "Salvan Momika", İsveç polisinin desteğiyle bir kez daha Kur'an-ı Kerim'e hakaret etti ve Irak bayrağını ateşe verdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle