Pakistan, BM'den İslamofobi'ye Karşı Kapsamlı Stratejilerin Hazırlanmasını İstedi

Per, 27/07/2023 - 17:33

Pakistan Dışişleri Bakanı, Avrupa'da İslami mukaddesata yönelik tekrarlanan saygısızlıkları kınayarak BM genel sekreterinden İslamofobi ile mücadele için kapsamlı bir strateji belgesi hazırlamasını talep etti.

Welayet News  -  Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Butto Zerdari, Batı'da İslam karşıtı önlemlerin yayılması ile mücadeleye ilişkin bölgesel ve uluslararası istişarelerinin devamında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Guterres ile yaptığı görüşmede, Avrupa ülkelerinde İslami kutsallıklara hakaret ve Kuran-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı ve menfur eylemleri kınadı.
Pakistan'ın İslamofobiye karşı koymayı amaçlayan kapsamlı bir strateji formüle etmek için Birleşmiş Milletler'den ciddi eylemini istediğini vurguladı.
Bilawal Butto Zardari, BM Genel Sekreteri ile tahıl ihracatı anlaşmasının askıya alınması konusunu da ele aldı ve Pakistan'ın bu girişimin yeniden canlanmasını desteklediğini ve tahıl ihracat anlaşmasının yeniden canlanmasına yol açması gereken karşılıklı endişeleri çözmek için tüm paydaşlar arasında yapıcı etkileşimi vurguladığını söyledi.
Son günlerde Pakistan Dışişleri Bakanı, tahıl ihracat anlaşmasının askıya alınmasıyla ilgili son gelişmeler konusunda Amerika, Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin dış politika yetkilisiyle istişarelerde bulundu.



Yeni yorum ekle