Robert Kennedy: Ukrayna'da savaşın başlamasına Amerika neden oldu

Per, 27/07/2023 - 08:36

Joe Biden'ın 2024 ABD seçimleri için Demokrat Parti'den rakibi Robert F. Kennedy, ABD'nin Ukrayna'yı Rusya ile savaşa sürüklediğini açıkladı.

Welayet News  - Daily Beast'in haberine göre, Kennedy, Cumhuriyetçileri destekleyen Fox haber sunucusu Sean Hannity ile Amerika'nın Ukrayna-Rusya savaşındaki rolü hakkında bir röportaj yaptı ve bu konuşmada Washington'un Kiev'i savaşa ittiğini söyledi.

Daha önce mevcut durumdan Amerika'yı sorumlu tutan Kennedy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e güvenip güvenmediği sorusunu olumsuz yanıtladı, Putin'e  güvenmediğini söyledi. Demokrat Parti'nin adayı, hemen ardından ABD'nin Ukrayna'yı savaşa ittiğini sözlerine ekledi.

Sonra Fox haber sunucusu "Onları savaşa biz mi yönlendirdik yoksa Putin mi saldırdı?" sorusunu sordu. Kennedy yanıt olarak:"Putin iyi niyetle kuvvetlerini Ukrayna'dan geri çekti. Ne oldu? Barış istemediğimiz için onu tamamen yok etmesi için oraya Boris Johnson'ı gönderdik. Biz Rusya'yla savaş istiyoruz."

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, 2022'de savaşın başlamasından sadece birkaç hafta önce, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmek üzere  Kiev'e gitti. Johnson, o sırada Ukrayna sınırında 100 binden fazla Rus askerinin konuşlandırıldığını kaydetti ve Putin'i, Rus askerinin Ukrayna sınırını başparmağın ucu kadar geçtiği anda Londra'nın silah yaptırımları yapacağı konusunda uyardı.

Demokrat aday ayrıca ABD'yi Rus ayrılıkçılar ile Ukrayna silahlı kuvvetleri arasındaki Donbas savaşını sona erdirmeyi amaçlayan 2014 ve 2015 Minsk anlaşmalarını bozmakla suçladı.

Henry, Kennedy'ye bu sorunlar için neden Amerika'yı suçladığını sordu. Bu soruyu da şöyle cevapladı: "Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra NATO'nun genişlemesinin, ABD'nin sonunda savaşa yol açan koşulları kasıtlı olarak oluşturduğuna iyi bir örnektir."

Adaylığı birçok sağcı tarafından övülen Kennedy, Rusya'nın Ukrayna ile savaşı kaybedeceği fikrini de kabuletmedi.

Ayrıca dedi ki: "Meksika ile savaşı kaybedersek böyle olacak. Rusya savaşı kaybetmeyecek."

Tags: 


Yeni yorum ekle