Macron'dan Açıklama: Dersimi Aldım

Sa, 25/07/2023 - 18:27

17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından patlak veren eylemlere ilişkin konuşan Macron, protestolardan 'ders çıkardığını' dile getirdi.

Welayet News  - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 27 Haziran'da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak başlayan protestolardan 'ders çıkardığını' söyledi. Öte yandan Macron, ülkede haziran sonunda başlayıp temmuzun ortalarına kadar devam eden protestolarda yaşanan talan ve yağmalara karşı 'adaletin cevabının sert olacağını' dile getirdi.

Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi Yeni Kaledonya'nın başkenti Noumea'da gazeteciler ile konuşan Macron, "Belediye binalarının, spor salonlarının, kütüphanelerin yakılmasına yol açan bu şiddet ve yağmadan benim çıkardığım ders asayiş, asayiş, asayiş" dedi.

Macron, polis şiddetinin müsebbibi olarak sık sık eleştirilen ve 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan olayları daha da kızıştırdığı yorumları yapılan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin için ise "Çok iyi bir iş çıkardı" ifadesini kullandı.



Yeni yorum ekle