Libya Dışişleri Bakanının Tahran Ziyareti Başladı

Sa, 25/07/2023 - 18:21

Libya Dışişleri Bakanı bugün Tahran'da İran dışişleri bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan tarafından karşılandı.

Welayet News  -‌ Libya Dışişleri Bakanı Necla Mankuş bugün Tahran'a yaptığı ziyarette İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi ve görüştü. Emir Abdullahiyan ve Mankuş daha önce iki taraflı ilişkilerin genişletilmesi ve bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüştüler ve görüş alışverişinde bulundular.
Bu görüşmede İran'ın Dışişleri Bakanı Libya Dışişleri Bakanı'nı Tahran'a davet etmiş ve memnuniyetle karşılamıştır.
İran İslam Cumhuriyeti'nin Libya'daki büyükelçiliğinin yeniden açılması ve İran'ın büyükelçisinin gönderilmesi de iki bakan arasındaki görüşmelerin bir diğer odak noktası oldu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de Libya'daki İran büyükelçiliğinin faaliyetlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Libya'da son yıllardaki durum ve bu ülke içindeki gelişmeler ve istikrarsızlık dikkate alınarak Trablus'taki İran büyükelçiliği ve diplomatik personelinin görevden alınmasına karar verilmiş, başkentteki büyükelçiliğimizin faaliyetleri durdurulmuştur."
Devamında, "Son yıllarda Tunus'ta bulunan büyükelçimiz Libya'da yerleşik olmayan bir büyükelçiydi ve diplomatik misyonlar yürütüyordu. Libya'nın önemi ve konumu ile iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve bu ülkede istikrar ve güvenliğin sağlanması gereği göz önünde bulundurularak, diplomatik misyonların ilişkilerinin ve faaliyetlerinin aşamalı olarak normal ve doğal bir yola döndürülmesine yardımcı olmuştur. Libya büyükelçisi Tahran'da tanıtıldı ve itimatnamesini cumhurbaşkanına sundu."
Kenani ayrıca şöyle ifade etti: "İran'ın da diplomatik heyeti Trablus'a giderek Libya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılanarak büyükelçiliğe yerleşti ve Dışişleri Bakanlığında Libyalı yetkililerle ikili görüşme ve görüşme gerçekleştirildi. Libya'daki diplomatik misyonumuzun seviyesini yükseltmek için zemin çalışmaları yapılıyor. Libya Büyükelçiliğimiz fiilen faaliyete başlamış olup, bu ilişkiler güçlenerek devam edecektir."

Tags: 


Yeni yorum ekle