Taliban: Afganistan Üzerinde Uçan Amerikan İHA'larından Endişe Duyuyoruz

Pa, 23/07/2023 - 13:17

Afganistan hava sahasında uçuş gerçekleştiren Amerikan insansız hava araçlarına atıfta bulunan Taliban yönetiminin Adalet Bakanı, bu insansız hava araçlarının Taliban liderlerini ortadan kaldırmayı amaçlayabileceği konusundaki endişesini dile getirdi.

Welayet News  - Taliban yönetiminin Adalet Bakanı Abdul Hakim Şerii, düzenlediği basın toplantısında;, Afganistan'daki yenilgisine rağmen Amerika'nın bu ülke halkına düşmanlığını bırakmadığını ve yeni rejimin kurulmasından bu yana Amerikan insansız hava araçlarının Afganistan üzerinde devriye gezmeyi bırakmadığını belirtti.

Afganistan yönetim organı yetkililerinin ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Thomas West ile yaptığı görüşmede bu uçuşlarla ilgili endişelerini dile getirdiklerini, ancak Amerikan tarafının uçuşların IŞİD'i takip etmek ve hedef almak için olduğunu söylediğini sözlerine ekledi.

Şerii sözlerine şöyle devam etti: ‘Siz (Amerikalılar) Afganistan'da başarısız olduğunuzda, İHA’larınız yarım saat bile uçmayı bırakmadı. Öyleyse, büyüklerimizin peşinde olmadığınızdan ve gerçekten IŞİD'in peşinde olduğunuzdan nasıl emin olabilirim?’

Şerii: ‘İkinci mesele, büyüklerimizin başına bir ödül koymuşsunuz, peki bizim değil, onların (IŞİD) peşinde olduğunuzdan nasıl emin olabilirim?’ ifadelerini kullandı.

Daha önce Taliban'ın savunma Bakanı Molla Muhammed Yakub, Afganistan hava sahasının Amerikan insansız hava araçları tarafından devam eden ihlallerini eleştirmiş ve bu uçuşların çoğunun sorumlusunun Pakistan olduğunu söylemişti.

Bu arada Pakistan da bu uçuşları ve Afganistan'daki olası hava saldırılarını destekleyerek bu ihlallerin Birleşmiş Milletler kararına göre yapıldığını vurguluyor.



Yeni yorum ekle