Somalı ailelere polis müdahalesi

Pt, 16/07/2018 - 17:43

Soma katliamı davası kararına tepki gösteren ve protesto için 'Adalet' yürüyüşene çıkan madenci ailelerine, Ankara'da Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde polis müdahalede bulundu.

Welayet News - Evrensel'in haberine göre, Soma katliamı davasında verilen cezalara ve iyi hal indirimlerine tepki gösteren ve adalet talep eden Somalı aileler, düzenledikleri yürüyüş kapsamında Ankara'ya gitti.

CHP'li milletvekilleri ve avukatlar da HSK önünde açıklama yapmak isteyen Somalı ailelere destek verirken, aileler HSK önünde polis engeliyle karşılaştı.

Polisler, "HSK önünde açıklama yapmanıza izin yok" diyerek ailelerin dağılmasını istedi. Aileler ise "Bela çıkarmaya değil hak aramaya geldik, fakire adalet yok" diyerek tepki gösterdi.

Görüşmelerin ardından polis, ailelerin HSK önüne gelmesine izin vermedi. Kalkanlarla itilen ailelere biber gazlı müdahalede bulunuldu.

Ailelerin ısrarı üzerine polisler sadece aileler ve milletvekillerinin açıklama yapmasına izin verdi. Aileler adına açıklamayı yapan Soma'da yaşamını yitiren madenci Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak yaptı. Bugün burada HSK önündeyiz. Amacımız HSK'dan adalet talep etmek değil. Adaleti yerin altından kömürü çıkarır gibi yeryüzüne bizlerin çıkaracağını haykırmaktır. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek. Emeğin ve adaletin ülkesini kurana kadar devam edeceğiz" dedi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle