İran Dışişleri Bakanı: İsveç'e Büyükelçi Göndermeyeceğiz ve İsveç'in Yeni Büyükelçisini de Kabul Etmeyeceğiz

Ct, 22/07/2023 - 09:40

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan "Cumhurbaşkanımızın emriyle İsveç hükümeti İslami kutsalların sürekli saygısızlığına karşı ciddi önlemler almadıkça İsveç'in yeni büyükelçisinin İran'a dönmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık olayına karşı verilecek uygun tepkiyi görüşmek üzere öğleden sonra dışişleri bakan yardımcıları arasında olağanüstü bir toplantı düzenledi.

Emir Abdullahiyan "Cumhurbaşkanı Reisi'nin emrine binaen İsveç hükümeti ciddi bir adım atmadıkça yeni İsveç büyükelçisini kabul etmeyeceğimizi ve yeni İran büyükelçisinin İsveç'e gönderilmeyeceğini milletimize bildirmek isterim" dedi.

Emir Abdullahiyan, bu kararı İsveç hükümetine açıkladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün İsveç Dışişleri Bakanı beni aradı, bu eylemi kınadığını söyledi ve İsveç'in bu tavrını Cumhurbaşkanına iletmemi istedi. İki milyar Müslümanın varlığını ve değerlerini yok sayamayacaklarını, İsveç'in açıklamalarının yeterli olmadığını, failin tutuklanması ve  yargılanması gerektiğini vurguladım."

Dışişleri Bakanı bazı İslam ülkelerinin doğru tepkiler gösterdiğini ve İslam ülkeleri ile sürekli temas halinde olduklarını dile getirdi.

Emir Abdullahiyan "İslam ülkeleri ile bu eyleme birlikte karşı koymak ve Kur'an-ı Kerim'in kutsallığını korumak için tutarlı bir hareket içinde olmak istiyoruz." dedi.

Emir Abdullahiyan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile tek bir tutumu benimsemek için görüşmeler yapacak.



Yeni yorum ekle