İmam Humeyni'nin sözlerinde Muharrem ayı

Çar, 19/07/2023 - 20:03

Destanlar , cesaret ve fedakarlık ayı Muharrem ayı başladı; kanın kılıca galip geldiği ay; Tarih boyunca nesiller boyu mızrağın  başında kazanmanın yolunu öğreten, Süper güçlerin Hak önünde yenilemelerini kaydeden ay; O ayda Müslümanların İmamı bize tarihin zalimlerine karşı savaşmanın yolunu öğretti.

Welayet News  - Muharrem ayı Şehadet'in Önhazırlığı

Destanlar , cesaret ve fedakarlık ayı Muharrem ayı başladı; kanın kılıca galip geldiği ay; Tarih boyunca nesiller boyu mızrağın  başında kazanmanın yolunu öğreten, Süper güçlerin Hak önünde yenilemelerini kaydeden ay; O ayda Müslümanların İmamı bize tarihin zalimlerine karşı savaşmanın yolunu öğretti; O aydır ki, zamanımızda özgürlük talipleri, istiklal peşinde gidenler ve doğru söyleyenler, İblis'in tanklarını, makineli tüfeklerini ve askerlerini yenerek Hakkı tescil ederler.

Aşura'nın Başarıları

Aşura ve Peygamber efendimizin Ehl-i Beyt'nin fedakârlığı olmasaydı Peygamber (s.a.a)'in risalti ve emeği, o zamanın tağutları tarafından yok edilecekti. Ebu Süfyancılar, Vahiy Kitabı'na kırmızı bir kalem çizmek istedi ve karanlık putperestlik çağının kalıntısı Yezid, Vahiy çocuklarını öldürüp şehit ederek İslam'ın temelini yıkmayı umduğuna inandı ve açık bir sloganla "Hiçbir haber gelmedi ve vahiy inmedi" söyleyerek ilahi hükümetin temelini yıkmaya çalıştı . Aşura olmasaydı, Kur'an-ı Kerim'e ve sevgili İslam'a ne olacağını bilemezdik, ama Yüce Allah'ın iradesi, İslam'ı özgürleştirici ve Kur'an'ı hidayet edici olarak korumak ve Hüseyin bin Ali'ye(a.s) , bu Peygamberlik  özü ve vilayetin emaneti, ona hayatını ve sevdiklerini, inancı ve Peygamberin ümmeti için feda etmesini ilham etti, öyle ki tarih boyunca O'nun temiz kanı Allah'ın dinini kaynatıp sulayacak ve onun vahiy ve öğretilerini koruyacaktır.

İmam Hüseyin'in(a.s) kıyamının ardındaki sebep

Seyyid-i Şuheda -sallallahhu aleyhi ve sellem- kıyam için yola çıktıkları ilk günden itibaren gayesi adaleti tesis etmekti ve şöyle buyurdu:" Görüyorsunuz ki, iyiliğe (hayra) amel edilmiyor , şer ile amel ediliyor . Hedef iyiliği kurmak ve kötü olanı yok etmektir. Sapmaların tümü kötülüklerin yayılmasındandır. Tevhidin dosdoğru çizgisinden başka her şey münkir ve kötüdür. Bunlar yok edilmeli. Seyyid-i Şuheda'nın (a.s) yolunu gitmek isteyen bizler , onun hayatının nasıl olduğunu görmemiz lazım. Kıyamı ve hedefi münkir'den (kötülükten) sakındırmaktı (nehy-i an-il munker)  . Her türlü kötülüğün ortadan kaldırılması özellikle zulüm üzere kurulmuş hükümetlerin yok oluşuydu. 

İmam Hüseyin'in (a.s) Öğretileri

Seyyid-i Şuheda (a.s) bize kendi davranışlarıyla saha içinde ve saha dışında vaziyetin nasıl olması gerektiğini, silahlı mücadele edenlerin nasıl savaşması gerektiğini, savaşanların nasıl davranması gerektiğini öğretti ve cephe gerisinde olanlar nasıl tebliğ etmeli, mücadelenin kalitesi, küçük bir topluluk ve büyük bir topluluğun arasındaki savaşın nasıl olmalsı , bir kaç kişiyle her şeyi kontrol eden zalim bir hükümete karşı ayaklanmanın niteliği ne olmalıdır- bunlar Seyyid El- Şuheda'nın millete öğrettiği şeylerdir ve muhterem Ehl-i Beyt'i ve değerli oğlu İmam Seccad (a.s)'da o musibet gerçekleştikten sonra ne yapılması gerektiğini biliyorlardı.

İmam Hüseyin'in zaferi

Seyyid-i Şuheda (a.s) öldürüldü; yenilmedi ; ama Emevileri o kadar mağlup etti ki, şimdi bile gördüğünüz gibi zafer Seyyid-i Şuheda'nın , yenilgi ise Yezid ve onun izinde gidenlerindir. 

İslam'ın sonsuz yaşamının başlangıcı

Aşura'da Mazlumların Seyyid-i İmam Hüseyin'in ve Kur'an taraftarlarının şehadeti, İslam'ın ve Kur'an'ı Kerim'in ebedi hayatının başlangıcıydı. O mazlum şehitler ve  esirleri İslam adına vahyin esasını kendi kaba tasavvurlarıyla silmek isteyenlere Yezidilerin tahtını ilelebet yıkım rüzgârlarına terk etmiş ve bu akım Süfyanileri tarih sahnesinden uzaklaştırmıştır.

 

Welayet News  

 



Yeni yorum ekle